Vertaisarvioidun SeAMK Journal -verkkojulkaisun ensimmäinen artikkeli pohjautuu Vanhustyön keskusliiton kanssa toteutettuun tutkimukseen

Seinäjoen ammattikorkeakoulu avasi alkuvuodesta oman tieteellisen, vertaisarvioidun verkkojulkaisun, SeAMK Journalin. Verkkojulkaisun ensimmäinen artikkeli on julkaistu tänään 25. huhtikuuta ja se käsittelee omahoitovalmennukseen osallistumisen merkitystä varhaisvaiheen muistisairautta sairastavien ja heidän puolisoidensa elämäntyytyväisyydessä. Artikkeli on luettavissa Julkaisut @SeAMK -verkkosivustolla. 

Artikkeli kertoo tutkimuksesta, josta artikkelin pääkirjoittajana toimiva Hilma Tölli teki myös ylemmän AMK-tutkintonsa opinnäytetyön. Artikkelin muina kirjoittajina ovat SeAMKin yliopettaja, opinnäytetyön ohjannut yliopettaja Katri Turunen sekä tutkimuksessa yhteistyökumppanina toimineen Vanhustyön keskusliiton edustajat Laura Rautiainen ja Anu Jansson.

”Tämä oli kokonaisuutena valtavan mielenkiintoinen tutkimus tärkeästä aiheesta. Ihanaa, että saatiin SeAMKissa tehtyä yhteistyötä Vanhustyön keskusliiton kanssa. Opiskelijalle, jolle tämä oli ensimmäinen vertaisarvioitu julkaisu, niin onhan tämä hieno kokemus”, Katri Turunen kertoo.

SeAMK Journalin päätoimittaja, tutkijayliopettaja Anmari Viljamaa kertoo, että verkkojulkaisun tavoitteena on tehdä näkyväksi SeAMKin henkilöstön ja tutkimusryhmien tutkimustyötä ja tukea siten tiedon hyödyntämistä mahdollisimman laajasti. Vertaisarvioinnilla ja toimituskunnan työllä varmistetaan artikkelin sisältämän tiedon laatu.

”Oman verkkojulkaisun lanseeraaminen on meidän korkeakouluyhteisölle hieno mahdollisuus, ja ensimmäisen artikkelin julkaiseminen sille konkreettinen startti. Kiitämme sekä kirjoittajia että vertaisarvioijia lämpimästi. Toimituskunta on todella tyytyväinen siihen, miten laaja asiantuntijapaneeli on ilmoittautunut vertaisarviointeja tekemään. Odotamme jo innolla seuraavia artikkeliehdotuksia”, Viljamaa sanoo.

SeAMK Journal löytyy yhteiseltä Julkaisut @SeAMK -alustalta, jolla toimii myös @SeAMK-verkkolehti sekä jolla julkaistaan myös SeAMK Podcastin jaksot.