Metaverse on nyt ladattavissa 20.8.2023 saakka!

ViBiOL - XR Event Business

Metaverse, web 3.0 eli ”Internetin seuraava sukupolvi” on virtuaalinen 3D-maailma, jossa vuorovaikutteisuus on isossa roolissa ja jossa sekä shoppaillaan, viihdytään että työskennellään.

VIBIOL-hankkeessa rakennettiin oma pilottiversio metaversestä, jossa on Seinäjoelta mallinnettuna muutama eri kohde ja tässä 20.8.2023 saakka ladattavassa versiossa on mukana myös Antti Railion sekä nuoren kitaristin esitykset. Myöhemmin ladattavaksi tulevassa versiossa näitä esiintymisiä ei enää ole Teosto-maksuista ja hankkeen päättymisestä johtuen.

Päivitetty metaverse tulee ladattavaksi myös tuon jälkeen.

 

Miten saan metaversen itselleni? Lue alla olevat latausohjeet:

  • Lautaslinkki https://filesender.funet.fi/?s=download&token=0645e92d-b190-4674-998f-35c5d728bf0b
  • Lataa tiedosto ja pura se haluamaasi kansioon. Tilaa vaaditaan asennukseen yhteensä noin 11 GB. Asennuspaketti on 3 GB ja purettuna sovellus on 7.5 GB.
  • Purettuasi avaa kansio ja käynnistä sen sisältä tiedosto: VIBIOL_metaverse
  • Ohjelma avautuu ja yläreunassa on kaksi valintaa. VR Rig tai PCRig. Jos sinulla toiminnassa olevat virtuaalilasit, VR rig pitäisi lähteä toimimaan virtuaalilaseissa suoraa. Jos haluat käyttää sovellusta näytöltä, valitse PCRig. Huomioi, että sovellus on ensisijaisesti tehty VR tilaan.
  • Kun peli aukeaa, edessäsi on nappi jossa lukee Sisään. Liikuta kätesi (edessäsi leijuva vihreä pallukka) napin sisään ja paina liipaisinta (PCrig modessa vasenta hiiren nappia). Ruutu pimenee hetkeksi ja lataudut SeAMKin metaverseen.
  • Metaversessä voit liikkua VR laseilla painamalla A painiketta, eli ensisijainen digitaalinen nappi ohjaimissa. Kun painike on pohjassa, kädestäsi lähtee viiva (kun viiva on sininen, liikkkuminen sallittua) jolla sinun tulee osoittaa maahan edessäsi. Kun päästät napistasi irti, ilmestyt kohtaan johon viiva osoitti. Tällä tavalla voit liikkua metaversessä.
  • Alkuaukiolla olevat valkoiset “portaalit” ovat sinun pääsy eri paikkoihin. Etene portaalejen lähelle ja kosketa niihin kädelläsi.

 

Ei muuta kuin mukavaa testailua metaversen maailmassa, toivottavasti saat ideoita omaan työhösi liittyen!

 

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan Unionin COVID-19-pandemian  johdosta toteuttamia toimia.

ViBIOL logo footer