Elämyksellisillä junamatkoilla ja kevytyrittäjäsovelluksella GrowUp Students -kilpailun voittoon | SeAMK

Elämyksellisillä junamatkoilla ja kevytyrittäjäsovelluksella GrowUp Students -kilpailun voittoon

kategoria: Hakijalle
GrowUp Students -kilpailun palkitut palkintosekkien kanssa.
GrowUp Students -kilpailun palkitut: Maureen Fontaine, Christian Liefeldt, Mathilde Hermant, Jenny Ekman-Kaivonen, Belkys Sanders, Pietari Sillasto ja Francisca Gomes.

Tämän vuoden GrowUp Students -kilpailun voittajat ovat selvillä. Liikeidea- ja kasvukilpailun sekä valmennusprosessin yhdistävän kilpailun finaali järjestettiin SeAMKissa keskiviikkona 27. marraskuuta.

Kilpailun yritysideasarjan voitti SeAMKin opiskelija Belkys Sanders ideallaan kevytyrittäjät ja heidän palvelunsa yhdistävällä EZY-mobiilisovelluksella. Toisena ideasarjassa palkittiin Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Maureen Fontainen, Christian Liefeldtin ja Mathilde Hermantin idea OWE – Open World Exchange. Erityisesti kansainvälisille opiskelijoille suunnatussa yhteisöpalvelussa ihmiset voivat vaihtaa kokemuksiaan ja tietojaan elämästä eri puolilla maailmaa.

Valmiiden yritysten sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi SeAMKin opiskelija Pietari Sillaston Reissujunan. Reissujuna järjestää elämyksellisiä museojunamatkoja erilaisiin kulttuurikohteisiin kuten esimerkiksi festivaaleille. Reissujunan työryhmään kuuluvat myös juna-asiantuntija Juhana Siren, sarjayrittäjä Robert Ramstedt, viestinnän opiskelija Liisa-Anneli Haavisto ja tekninen asiantuntija Antero Alku.

Toiseksi valmiiden yritysten sarjassa sijoittui SeAMKin opiskelija Jenny Ekman-Kaivosen Vaasan Västervikissä sijaitseva liikuntastudio.

Kunniamaininna parhaasta pitchauksesta saivat SeAMKin opiskelijat Francisca Gomes ja Mubarek Abdillahi.

Kilpailuun osallistui tänä vuonna kilpailijoita Seinäjoen ja Vaasan ammattikorkeakouluista. Finaaliin korkeakouluista valittiin yhteensä 15 kilpailijaa tai tiimiä. Finaalin tuomariston muodostivat Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan markkinointipäällikkö Sirpa Hakala-Ostensen, johtaja Jukka Pajunen Into Seinäjoesta, lehtori Peter Smeds Vaasan ammattikorkeakoulusta ja opiskelijajäsen Njehia Nahashon Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Tuomariston mukaan vastuullisuus, jakaminen, eettisyyden ja ekologisuuden teemat näkyivät vahvasti kilpailijoiden ideoissa.

”Taso oli korkea tänä vuonna. Arviointikriteereitä oli käytössämme paljon, mutta valinta oli jälleen vaikeaa. Se on sanottava, että kaikki kilpailijat voivat olla ylpeitä itsestään”, tuomariston puheenjohtaja Pertti Kinnunen kertoo.

GrowUp Students on saanut alkunsa Etelä-Pohjanmaalla useampana vuonna järjestetystä menestyksekkäästä pk-yritysten Grow Up -kasvuyrityskilpailusta. Kasvuyritysten sijaan GrowUp Students -kilpailussa yritysideoitaan ja yrityksiään pääsevät testaamaan kolmen kaupungin ammattikorkeakouluopiskelijat.

GrowUp Students -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017 Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Vuonna 2018 mukaan tulivat Vaasan ja Tampereen ammattikorkeakoulut.

Videolla tunnelmia kilpailun semifinaalista ja finaalista: