Kampusalueen uudisrakennukselle peruskivi | SeAMK

Framin kampusalue rakentuu - peruskivi uudisrakennukselle muurattu

Uudistuva kampus

SeAMKin kampusalueen rakentaminen Seinäjoen rannalle edistyy. Tänään muurattiin peruskivi Uudistuva kampus –rakennushankkeelle.

Kampustalon yhteyteen rakentuvien uudisosien sekä remontoitavan Kampustalon B-osan myötä SeAMK Sosiaali- ja terveysala sekä Korkeakoulukirjasto saavat modernit ja ajanmukaiset tilat opetus-, tutkimus- ja kehittämistoimintaa varten.

Rakennushanke täydentää 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Seinäjoen ammattikorkeakoulun kampusrakenteen yhdeksi kokonaisuudeksi.

SeAMKin historiassa tämä oli kolmas kerta, kun SeAMKin toiminnoille muurattiin peruskivi. Ensimmäinen rakennus, Framin päärakennukseen sijoittunut silloinen ICT-yksikkö, sai peruskiven vuonna 2002. Seinäjoella alkoi tuosta tilaisuudesta uusi aikakausi ammattikorkeakoulun, yliopistokeskuksen ja yritysten yhdistäessä voimiaan. Toinen kerta, jolloin SeAMKin toiminnoille muurattiin peruskivi, oli Frami F:n yhteydessä vuonna 2012.

Framin kampusalue avoimena kohtaamispaikkana

SeAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tapio Varmola nosti tervetuliaissanoissaan esille tulevaisuuden muutoksiin liittyviin haasteisiin vastaamiseen. Sote-alan palvelurakenteen ollessa muuttumassa, on tärkeää, että SeAMK on mukana vastaamassa haasteisiin, ylittämässä ammattikuntarajoja ja vahvistamassa monialaisuutta sekä kansainvälisyyttä. Uudet tilat mahdollistavat tämän.

 Seinäjoen ammattikorkeakoulun rakennushankkeet ovat olleet yhteistyöhankkeita, joissa Seinäjoen kaupungin tuki on ollut hyvin merkittävä. Tämä rakennus on valmistuttuaan noin vuoden kuluttua kohtaamispaikka – tai niin kuin nykyisin sanotaan – alusta opetukselle, tutkimukselle ja kulttuurille. Seinäjokisali toimii edelleen kaupungin musiikkielämän näkyvänä maamerkkinä, kertoo Tapio Varmola.

Luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen

Rehtori Varmola ja juhlapuhuja sisäministeri Paula Risikko nostivat esille rakentamisen ja yhteistyön merkityksen tulevaisuudelle.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu katsoo luottavaisena tulevaisuuteen. Arvostamme juuriamme, jotka ulottuvat vuosikymmenten taakse. Haluamme luoda kampuksen, joka on visiomme mukaan kansainvälinen ja yrittäjähenkinen ja joka on paras korkeakoulu opiskelijalle, viestitti Varmola.

Ministeri Risikko arvosti myös SeAMKin hyvää mainetta ja asioihin tarttumista. Hän nosti esille SeAMKin koko maakunnan ammattikorkeakouluna, jolla on iso vaikuttamisalue Suomessa ja myös kansainvälisesti.

Uudistuva kampus –rakenne luo uskoa siihen, että hyviä asioita tapahtuu. Yhdessä ja yhteistyöllä selvitään, totesi ministeri Risikko.