Liikuntavälineitä voi nyt lainata SeAMK Kirjastosta

Erilaisia liikuntavälineitä kaapin hyllyillä.

Muun muassa kahvakuulia, koripalloja, jalkapalloja, käsipainoja, kuntopalloja, frisbeegolf-kiekkoja, mölkkypelejä ja jopa lumikenkiä voi nyt lainata SeAMKin kirjastosta Kampustalolta.

Liikuntavälineet on tarkoitettu ennen kaikkea SeAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön, mutta kaikki, joilla on SeAMK Kirjaston kirjastokortti voivat lainata välineitä.

– Liikuntavälineiden lainausaika on yksi viikko. Lainaaminen ja palautus tapahtuu kirjaston neuvonnan kautta asiakaspalvelun aukioloaikoina. Välineitä ei voi varata etukäteen eikä lainaa voi uusia, opastaa tietopalvelusihteeri Anne Pakkanen.

Toistakymmentä eri lajin välinettä tarjolla

Opiskelijakunta SAMOn toiminnanjohtaja Jani Erkkosen mukaan sekä SAMOlle että SeAMKille on tärkeää SeAMKilaisten hyvinvointi, ja he kannustavat opiskelijoita ja henkilökuntaa aktiivisesti kokeilemaan eri liikuntalajeja. Välinelainaus mahdollistaa lajeihin tutustumisen matalalla kynnyksellä.

– SeAMK Kampuksella sekä esimerkiksi Seinäjoki Areenalla ja Urheilutalo-Uimahallilla on todella hyviä tiloja sekä nurmi- ja hiekkakenttiä ja puistoalueita pelailla ja harrastaa yhdessä erilaista liikuntaa, Erkkonen vinkkaa.

Opiskelijakunta SAMO ja SeAMK Kirjasto hallinnoivat liikuntavälineiden lainaamista ja käyttöä yhteistyössä.

– SAMO vastaa välineistä sekä niiden käytön opastuksesta ja kirjasto lainaamisesta, Anne Pakkanen sanoo.

SAMO ottaa myös mielellään vastaan toiveita lainattavista liikuntavälineistä.

Kirjastosta voi lainata yli kymmenen liikuntalajin välineitä, kuten erilaisia palloja, pelejä sekä voimailu- ja joogavälineitä.

Ajantasainen lista liikuntavälineistä löytyy aina SeAMK Finnasta hakusanalla ”liikuntavälineet”. Tarkennetusta hausta voi lisäksi valita kohdan ”esine”. Tästä linkistä pääsee välinelistaukseen suoraan.

Kolme henkilöä seisoo erilaisia liikuntavälineitä täynnä olevan kaapin edessä.
Juho Matalamäki, Jani Erkkonen ja Anne Pakkanen kannustavat kaikkia SeAMK Kirjaston asiakkaita kokeilemaan uusia lainattavia liikuntavälineitä ja pelejä.

Kampuksella monipuoliset liikuntatilat

SeAMK Kampuksella on monipuoliset liikuntatilat opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön.

Frami F:n kellarikerroksessa on kuntosali ja F- ja H-rakennusten välistä löytyy ulkokuntosali. Lisäksi Kampustalolla on ns. peilisali, jossa voi harrastaa ryhmäliikuntaa.

Kampustalon peilisalissa ja Seinäjoki Areenan B-osassa alkavat syksyllä opiskelijoiden liikunta- ja pelivuorot.

 

Katso video lainattavien liikuntavälineiden esittelystä!

Kuvat ja video: Annika Pollari