Loukon lammastila palkittiin vuoden harjoittelutilana | SeAMK.fi

Loukon lammastila palkittiin vuoden harjoittelutilana

kategoria: SeAMK Info
Mies ja nainen seisovat vierekkäin. Naisella on sylissään kukkakimppu. Heidän edessään on nainen, jota mies kättelee.
SeAMK Ruoka -yksikön johtaja Terhi Junkkari onnittelee Reino ja Raija Loukoa.

SeAMK on palkinnut Reino ja Raija Loukon Ylistarossa toimivan lammastilan vuoden 2019 harjoittelutilana. Loukon tila on toiminut Seinäjoen ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijoiden maatilaharjoittelutilana seitsemän vuotta. Vuosien varrella moni opiskelija on saanut perehdytyksen maatilan ja myös lammastilan toimintaan. Harjoittelijoilta Loukot ovat saaneet kiittävää palautetta perusteellisesta ja kärsivällisestä ohjauksesta.

Maatilalla on myös yritystoimintaa. Retronik Ky -nimellä toimiva yritys valmistaa ja toimittaa lammaskalusteita ja -tarvikkeita. Opiskelijat saavat kosketuksen Retronikin kautta myös kaupalliseen toimintaan.

Reino Louko kertoo, että he ovat tehneet kasvatustyötä työelämään kaikkiaan yli 20 vuotta eri oppilaitosten kanssa.

”Yhteistyö harjoittelijoiden kanssa on molemminpuolisesti antoisaa ja avartavaa. Paljon on vastuuta, mutta toisaalta opiskelijat antavat myös meille paljon virikkeitä. Lähtökohtia harjoitteluun on monenlaisia. Monella harjoitteluun tulevalla ei välttämättä ole kokemusta esimerkiksi koneista tai maataloudesta, mutta asennekysymys on kaikista tärkein. Jos on oikeaa asennetta, on myös taitoa oppia”, Louko toteaa.

Mies ja nainen seisovat vierekkäin. Miehellä on käsissään kunniakirja.
Reino ja Raija Louko.

SeAMKin agrologiopetus on palkinnut vuodesta 2016 lähtien vuosittain ansioituneen harjoittelutilan. Harjoittelutila on toiminut esimerkillisesti opiskelijoiden maatilaharjoittelupaikkana ja edistänyt opiskelijoiden tuntemusta maatilayrityksen toimintaan, niin käytännön kuin kirjallisten töidenkin osalta. Maatilan kanssa yhteistyö on toiminut moitteettomasti ja harjoittelijat ovat kokeneet harjoittelunsa maatilalla erittäin hyödylliseksi saamansa käytännön kokemuksen, tulevan opiskelun ja työelämän kannalta.

Vuoden harjoittelutilan kriteerit:

  • Tila on yhteistyökykyinen, kiinnostunut osallistumaan myös erilaisiin maatalouteen ja opiskeluun liittyviin kehityshankkeisiin
  • Tila on monipuolinen maatilatalouden oppimispaikkana
  • Henkilöstö on kiinnostunut jatkuvaan maatilatalouden ja itsensä kehittämiseen ja kouluttamiseen
  • Tilalla on hyvän työilmapiirin lisäksi hyvä opiskelijoiden ohjaus työtehtäviin ja lisäansiona erilaisten oppijoiden huomioiminen

Lisätietoja:

Jussi-Matti Kallio
harjoitteluohjaaja
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
040 680 7150
jussi-matti.kallio@seamk.fi