Rehtori Tapio Varmola jää eläkkeelle syksyllä | SeAMK

Rehtori Tapio Varmola jää eläkkeelle syksyllä

kategoria: SeAMK Info
Tapio ja Mirja Varmola
Tapio Varmola ja puolisonsa Mirja Varmola kuvattuna korkeakouluneuvosjuhlassa syksyllä 2018.

SeAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tapio Varmola on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1. syyskuuta 2020 alkaen. Varmola ilmoitti asiasta ensin ammattikorkeakoulun hallituksen johdolle, ja tiistaina koko SeAMK-yhteisölle.

“Tein päätöksen joitakin kuukausia sitten, että nyt olisi ajankohtaista siirtyä sivuun. Urani on Seinäjoella ollut pitkä ja olen hyvillä mielin siirtymässä eläkkeelle. Olen pystynyt vaikuttamaan Seinäjoen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehitykseen”, hän kertoo.

Huhtikuussa 67 vuotta täyttävän Varmolan ura SeAMKin rehtorina on pitkä. Työ alkoi 1. toukokuuta 1992 eli täyteen tulee 28 vuotta ennen eläkkeelle jäämistä.

Varmolan seuraajan haku käynnistetään helmikuussa pidettävän SeAMKin hallituksen kokouksen jälkeen, kertoo hallituksen puheenjohtaja Kari Hokkanen.

“Valinta pyritään tekemään mahdollisimman nopealla aikataululla, sillä on selvää että valittavalla henkilöllä voi olla aikaa vievä irrottautuminen edellisistä töistään.”

Hokkanen kiittää Varmolaa pitkästä ja merkityksellisestä urasta, jota kuvaa historialliseksikin.

“Hän on tehnyt poikkeuksellisen pitkän uran tietysti meillä, mutta koko ammattikorkeakoululaitoksessa. Varmolan työn merkitys Seinäjoen seudulle on aivan oleellinen. Hän on menestyksellisesti johtanut maakunnan tärkeintä kehittämislaitosta eikä se aina ei ole ollut helppoa”, Hokkanen sanoo.