SeAMK hyväksyttiin mukaan EIT Health -verkostoon | SeAMK

SeAMK hyväksyttiin mukaan EIT Health -verkostoon

kategoria: Yrityksille
Ruutukaappaus EIT Health -verkoston nettisivuilta.
Ruutukaappaus EIT Health -verkoston nettisivuilta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on hyväksytty EIT Health Living Labs and Test Beds -verkoston jäseneksi ensimmäisenä suomalaisena toimijana. Verkoston jäsenillä on mahdollisuus tarjota hyvinvointiteknologian testauspalveluita pk-yrityksille EU:n tuella. Verkoston kautta esimerkiksi eteläpohjalainen yritys voi hakea 7500 euron palveluseteleitä, joilla se voisi hankkia testauspalveluita Seinäjoen ammattikorkeakoululta. Toisaalta testauspalveluita käyttävä yritys saattaa tulla myös mistä tahansa muusta EU-maasta. Yrityksen tavoitteena voi olla esimerkiksi etabloituminen Suomen markkinoille. Hakemukset palveluseteleihin tekee yritys suoraan verkostolta.

Verkostossa SeAMK on kovassa seurassa, sillä lähimmät hyväksytyt verkoston jäsenet löytyvät Tukholmasta ja Karoliinisesta instituutista. SeAMKissa verkostoon liittymistä valmistelivat keväällä Madridista SeAMKin palvelukseen tullut TKI-asiantuntija Pedro Moreno-Sanchez ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö Jaakko Hallila.

“Valmistelimme alustavan hakemuksen, ja oletin että prosessista käydään pidempään keskusteluja, jonka jälkeen jäsenyys voisi olla mahdollinen syksyllä. Verkoston koordinaattorit kuitenkin halusivat videoneuvottelun varsin nopealla aikataululla. Neuvottelu ei ollut ihan läpihuutojuttu, sillä koordinaattorit halusivat monella tavalla varmistaa, että toimintamme on riittävän laadukasta. Olin positiivisesti yllättynyt, että hyvin sujuneen haastattelun jälkeen saimme nopeasti tiedon kelpoisuudestamme”, Hallila kertoo.

EIT Health Living Labs and Test Beds -verkoston toimintaa rahoittaa Euroopan Komissio.

Lisätietoja:

Jaakko Hallila
tutkimus- ja kehittämispäällikkö
+358408680621
jaakko.hallila@seamk.fi