SeAMK liittyi kestävää kehitystä mittaavaan UI GreenMetric -järjestelmään | SeAMK.fi

SeAMK liittyi kestävää kehitystä mittaavaan UI GreenMetric -järjestelmään

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa kestävän kehityksen eteen tehtävässä työssä otettiin iso askel syksyn aikana.

SeAMK liittyi UI Green Metrics -järjestelmään, joka on Indonesian yliopiston ylläpitämä korkeakouluille suunnattu kestävän kehityksen mittaamiseen liittyvä järjestelmä. Järjestelmässä on mukana lähes 1000 korkeakoulua ympäri maailmaa. Järjestelmässä mitataan muun muassa kampusten ympäristö- ja jätehuoltoa, viheralueita sekä energian ja vedenkulutusta.

Järjestelmään liittyminen vaati suuren työpanoksen, sillä liittymisen edellytyksenä oli hankkia kattavasti erilaista taustatietoa. SeAMKin kestävän kehityksen työryhmän tärkeänä tukena prosessissa oli vierailevana lehtorina toimiva chileläinen Dario Liberano, jolla on aiempaa kokemusta UI Green Metrics -järjestelmästä muissa korkeakouluissa.

UI Green Metrics -järjestelmällä on useita hyötyjä. Korkeakoulut saavat järjestelmän kautta tietoa muun muassa sijoituksestaan muihin korkeakouluihin verrattuina ja voivat osallistua teemaan liittyviin tapahtumiin ja konferensseihin.

Aiheesta sekä SeAMKin kestävän kehityksen työstä lisää yksikön johtaja Terhi Junkkarin ja TKI-asiantuntija Kari Laasasenahon tuoreessa verkkolehtiartikkelissa.

Lisätietoja:

Kari Laasasenaho
TKI-asiantuntija, Kiertotaloushankkeen projektipäällikkö
kari.laasasenaho@seamk.fi
+358406807631

Terhi Junkkari
Yksikön johtaja ja Kestävä kehitys SeAMKissa -työryhmän puheenjohtaja
terhi.junkkari@seamk.fi
+358408300301