SeAMK Motorsport

SeAMKin ainutlaatuinen opintokokonaisuus avaa mahdollisuuden toimia insinöörinä monissa moottoriurheilulajeissa. Opintokokonaisuus toteutetaan yhteistyössä SeAMKin pitkäaikaisten ja maineikkaiden moottoriurheilumaailman yhteistyökumppaneiden kanssa. Projektiopintoina suoritettava koulutus on suunnattu konetekniikan insinööriopinnoissa auto- ja työkonetekniikan suuntautumisen valinneille.

SeAMK Motorsport toteutetaan konetekniikan insinöörikoulutuksen sisällä tuotantopainotteisena koulutuksena, johon kuuluu oleellisena osana yritysyhteistyö. Yritysyhteistyöhön kuuluvat projektipajat (12 opintopistettä), ohjatut työharjoittelut (30 op), projektiopintojakso (15 op) ja opinnäytetyö (15op). Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan aktiivista työtä eli käytännössä kokonaisuus on lähes kolmannes neljän vuoden opinnoista.

Yhteistyö useiden moottoriurheilulajien asiantuntijoiden kanssa mahdollistaa moottoriurheilukoulutuksen näiden opintojen sisällä tarjoten opiskelijoille yritysyhteistyökumppaneita Suomesta tai ulkomailta. Mukaan valitaan ensisijaisesti kolmannen vuoden autoinsinööriopiskelijoita.

Vierailevina luennoitsijoina opintokokonaisuudessa ovat vierailleet muun muassa Ossi Oikarinen, Jaakko Salakari, Jari-Matti Latvala ja Riku Tolonen. Opintojen aikana tehdään myös vierailuja alan yrityksiin.

Suuri merkitys SeAMKin yhteistyöllä moottoriurheilumaailman kanssa on ollut myös kauhajokelaisen Relaa Racingin Raimo Niemellä. SeAMKin autoalan opiskelijoita on osallistunut Porscheilla kilpailevan Relaa Racingin teamin toimintaan jo usean vuoden ajan.

Lisätietoja SeAMK Motorsportista

Ari Saunamäki

Lehtori

sähköposti

Ari.Saunamaki(a)seamk.fi

puhelin

+358408302441