SeAMK Osuuskunta avaa opiskelijoille uusia mahdollisuuksia

SeAMK Osuuskunnan ensimmäisenä, niin sanottuna pilottiprojektina Jaakko Viljanen, Nea Peltola, Milla Hakkarainen, Sofia Santala ja Aurora Vertanen toteuttavat laajaa videotuotantoa 70 vuotta täyttävälle Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarille. Työn alla on historiikkivideo, jossa kerrotaan kauppakamarin taipaleesta tähän päivään sekä koonti tämän vuoden tapahtumista.

“Tähän mennessä on kuvattu muun muassa kauppakamarin laskiaislounasta, toimiston arkea ja kevätkokouksessa”, kuvailee kauppakamariprojektissa mukana oleva osuuskunnan varapuheenjohtaja Jaakko Viljanen.

Videointeihin liiittyviä projekteja on siis koko vuodeksi ja editoitavaa materiaalia on kertynyt eri kuvaustilanteista. Lopulliset videot tulevat olemaan valmiita joulukuussa. Projektiryhmän työskentely on sujunut Viljasen mukaan hyvin.

“SeAMK Osuuskunta avaa uusia mahdollisuuksia opiskelijoille työskennellä yrittäjähenkisesti ja kokeilla omia liikeideoita matalalla kynnyksellä. Töitään voi myös joissain tapauksissa opinnollistaa ja saada niistä opintopisteitä. Jos kokeilemisen arvoinen liikeidea löytyy kannattaa rohkeasti lähteä mukaan”, kannustaa Viljanen.

Osuuskunta mahdollistaa opiskelijalle ja henkilökunnalle yrittäjyyden kokeilun ja paikan yritysidean testaukseen. Osuuskunta antaa tukea jäsentensä yrittäjyyskokeiluihin. Opiskelija voi olla SeAMK Osuuskunnan jäsen opintojensa ajan.

“Osuuskuntalaisella on mahdollisuus esimerkiksi myydä tuotteitaan, osaamistaan ja laskuttaa osuuskunnan kautta. Osuuskunnassa tehdystä työstä saa työtodistuksen ja mahdollisesti myös opintopisteitä sekä oppii hallinnollista puolta yrittäjyydestä – hallituksen jäsenet myös hallitustyöskentelystä”, kertoo osuuskuntakoordinaattorina toimiva lehtori Elina Ojala.

Kohti yrittäjyyttä SeAMK Osuuskunnan avulla

SeAMK Osuuskunnassa tutkinto-ohjelmien opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus päästä kokeilemaan yrittäjyyttä kevyesti, osuuskunnan Y-tunnuksen alaisuudessa. Lisäksi osuuskunnan jäsen voi kehittää yritysideaansa ja verkostoitua luovan ja innostavan osuuskuntaporukan kanssa.

Näin yksi SeAMKin arvoista, yrittäjähenkisyys, todentuu käytännössä osuuskunnassa, joka perustettiin syksyllä 2020.

SeAMK Osuuskunnan missiona on tarjota sujuvaa laskutuspalvelua ja tukea yrittäjyyteen jäsenilleen. Strategisena päämääränä on toimia kannattavasti ja erottua muista laskutuspalveluista yhteisöllisyydellään, osana osuuskuntatoimintaa, sekä rekrytoida uusia jäseniä SeAMK osuuskuntaan. Osuuskunnan palvelut ovat jatkuvasti kehitteillä.

“Laskutuspalvelut ovat olemassa ja välttämättömät toimenpiteet on saatu tehtyä. Muutamat opiskelijat jo kovasti tekevät bisnestä, ja osuuskuntalaisia on tällä hetkellä yhteensä 29. Toki monin osin työ jatkuu edelleen”, toteaa Elina Ojala.

SeAMKin osuuskuntatoimintaa luodaan osana Uusi osaamisen yhdyspinta -hanketta (NKI eli New Knowledge Interface), joka kestää 31.7.2022 asti, jonka tavoitteena on rakentaa kansainvälisestikin merkittävä innovaatioekosysteemikokonaisuus. Hanke edistää yhteistoimintaa, pilotointi- ja kokeilukulttuuria ja uutta arvonluontia. Hankkeen toteuttajina toimivat yhdessä Seinäjoen yliopistokeskuksessa toimiva Tampereen yliopiston yksikkö ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Lisäksi mukana on pk-yrityksiä ja hyvinvointipalvelujen tuottajia. Hanketta rahoittavat toteuttajien lisäksi Euroopan aluekehitysrahasto Etelä-Pohjanmaan rahoituskehyksestä, Seinäjoen kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö.

Lisätiedot:

Elina Ojala, osuuskuntakoordinaattori, lehtori elina.ojala@seamk.fi p. 0408300376
Jaakko Viljanen, osuuskunnan hallituksen vpj, jaakko.viljanen@seamk.fi p. 0440630042