SeAMKin tiimeille voitto ja kolmossija liikenneturvallisuuskampanjan videokisassa | SeAMK

SeAMKin tiimeille voitto ja kolmossija liikenneturvallisuuskampanjan videokisassa

kategoria: Hakijalle
Kaksi nuorta naista ja mies seisovat limittäin seinän vieressä.
Kilpailun voittajatiimin muodostivat Unna Takalo, Alexandra Mäenpää ja Ilmari Mäki.

SeAMKin tiimit menestyivät erinomaisesti liikenneturvallisuusaiheisessa Fordin Äly hoi! -videokilpailussa ottaen voiton sekä kolmannen sijan. Ford Video Award -kisan finaalissa oli mukana kolme parasta opiskelijatiimien toteuttamaa liikenneturvallisuusvideota.

Fordin tavoitteena oli videokisan avulla tuoda esiin, millaisia riskejä älypuhelimen vastuuton käyttö liikenteessä aiheuttaa. Lisäksi kisan avulla haluttiin tukea nuoria elokuvantekijöitä.

Pääpalkinnon, 2500 euron arvoisen lahjakortin Verkkokauppa.com-liikkeeseen, voitti Alexandra Mäenpään, Ilmari Mäen ja Unna Takalon tiimi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Heidän kilpailutyönsä “Can you afford to pay attention” sai tuomariston yksimielisen kannatuksen sekä toiseksi eniten yleisöääniä.

https://youtu.be/qrsUFfLPQwk

Eniten yleisöääniä keräsi Metropoliassa opiskelevien Aapo Rainion, Alli Eräkorven, Jasper Pajusen ja Sampo Saikkosen työ “Nosta katseesi”. Kolmannelle finaalisijalle nousi työ nimeltä “Head’s up”, jonka tekivät Henri Leppänen, Miska Lahtinen ja Juha Saarinen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

https://youtu.be/X-rfgUXC-sA

“Kilpailutöiden taso oli korkea. Käsikirjoituksissa ja toteutuksissa oli hienosti mietitty, miten katsoja herätetään pohtimaan liikenneturvallisuutta. Kiitän kaikkia tiimejä osallistumisesta ja upeasta panostuksesta”, sanoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

Voittajatyö korostaa katsojan omaa roolia liikenteessä

Kisan tuomariston mukaan voittajatyön tarina on tehokas ja dramaattinen. Älypuhelimen lisäksi videossa on kuvattu kokonaisvaltaisesti, mihin kaikkeen kuljettajan huomio voi ajamisen sijaan kiinnittyä. Videon tekstielementit ovat oivaltavia ja laittavat katsojan miettimään omaa roolia liikenteessä.

”Video on tarinankerronnallisesti erinomainen. Se on leikattu ekonomisesti, ja tarina on kerrottu tehokkaasti”, tiivistää tuomariston puheenjohtaja, ohjaaja Mika Ronkainen. Muut tuomariston jäsenet olivat suunnittelija Petri Jääskeläinen, Liikenneturva ja Oy Ford Ab:n markkinointipäällikkö Satu Raudaskoski-Rinne.

Kaikki kilpailun finalistityöt ovat katsottavissa Fordin Ajetaan ihmisiksi -liikenneturvallisuuskampanjan sivustolla.