Bio- ja elintarviketekniikan laboratorio - SeAMK Food Labs

SeAMKissa käytettävissäsi ovat laadukkaat bio- ja elintarviketekniikan-, kemian-, elintarvikkeiden-, ja biologisten raaka-aineiden prosessien laboratoriotilat, joita kutsutaan SeAMK Food Labsiksi. Tilat yhdistettynä monipuoliseen laitekantaan mahdollistavat sinun opiskella biotekniikkaa ja mikrobiologiaa hyvin käytännönläheisesti.

Kemian, biotekniikan ja mikrobiologian laboratorio

Biotekniikan ja mikrobiologian laboratoriossa opiskellaan mikrobiologiaa käytännössä. Laboratoriossa on valmiudet erilaisiin mikrobiologisiin määrityksiin, molekyylibiologisiin analyysimenetelmiin sekä mikrobien tuottamiseen fermentoimalla ja pakkaskuivauksella.

Kemian laboratoriossa perehdytään oikeisiin ja turvallisiin työskentelytapoihin. Laboratoriotyöskentely luo edellytykset mielekkääseen oppimiseen, jossa voi autenttisesti nähdä oman työnsä tulokset. Kemian laboratorio on varustettu peruskemian ja analyyttisen kemian laitteistolla.

Elintarvikelaboratorio

Uuden elintarvikkeen kehitys tai tuotantoprosessin suunnittelu alkaa yleensä kohteena olevan tuotteen fysikaalisten ja kemiallisten ominaisuuksin tuntemisella. Elintarvikelaboratoriosta löytyy käytännön työkaluja tuotteiden valmistamiseen ja ominaisuuksien analysoimiseen.

Biologisen raaka-aineen käsittelytekniikoiden osaaminen on välttämätön osa bio- ja elintarvikeinsinöörin osaamista. SeAMKin prosessilaboratoriossa tehdään paljon erilaisia valmistusprosesseja, mutta saamme merkittävää apua myös yhteistyötahoiltamme. Yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:ssa ja Koulutuskeskus SEDUn koetehtaat muodostavat keskeisen osan bio- ja elintarviketeknologian tutkimus- ja oppimisolosuhteita.

Vieraile SeAMK Food Labs -verkkosivustolla

SeAMK Food Labs on ruokamaakunnan suunnannäyttäjä, toimien alustana koulutukselle, tutkimukselle ja pilotointiprojekteille ruoantuotannon kehityksessä. Se kattaa laboratorioympäristöt kaikille ruokaketjun osaamisalueille, kaikki saman katon alla SeAMKin Seinäjoen kampuksella. Tule mukaan matkalle kohti kestävämpää ruoantuotantoa huomiselle. Tutustu toimintaamme!

Lisätietoa Bio-ja elintarviketekniikan laboratorioista

Alarinta, Jarmo

Lehtori

sähköposti

Jarmo.Alarinta(a)seamk.fi

puhelin

+358408302450

Leppälehto, Matti

Asiantuntija, tki

sähköposti

Matti.Leppalehto(a)seamk.fi

puhelin

+358406807538

(Verkkosivulla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, jotka eivät ole digipalvelulain piirissä. Nämä videot voivat olla ei-saavutettavassa muodossa eli ilman tekstitystä ja mahdollista äänivastinetta.)