Valmistuneet opiskelijat arvioivat SeAMKin ammattikorkeakoulujen kärkijoukkoon | SeAMK

Valmistuneet opiskelijat arvioivat SeAMKin ammattikorkeakoulujen kärkijoukkoon

kategoria: Hakijalle
SeAMKin visio opiskelijalle parhaana ammattikorkeakouluna näkyy myös tuoreessa koulutusesitteesssä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmat ovat saaneet hyviä arvioita ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä.

Valtakunnallisessa vertailussa ensimmäisiksi SeAMKin tutkinto-ohjelmista sijoittuivat tradenomien, automaatiotekniikan insinöörien, restonomien ja geronomien tutkinto-ohjelmat. Agrologien, konetekniikan insinöörien ja rakennusmestarien tutkinto-ohjelmat opiskelijoiden arviot nostivat vertailussa kakkossijalle.

Aloittain tarkasteltuna SeAMK sai parhaat sijoitukset kaupan, hallinnon ja oikeustieteiden (1/21 ) sekä tekniikan ohjausaloilla (4/19).

Ammattikorkeakoulujen välisessä vertailussa SeAMK saavutti AMK-tutkintojen osalta sijan 6/23 ja ylempien AMK-tutkintojen osalta sijan 5/23.

”SeAMK on aina kuulunut ammattikorkeakoulujen kärkeen valmistuneiden opiskelijoiden tyytyväisyydellä mitattuna. Upeaa, että koulutuksen laatu SeAMKissa on jälleen arvioitu valtakunnan kärkeen monilla aloilla. Hienoa on myös, että meillä ykköseksi sijoittuneet ohjelmat tulevat laajasti meidän eri koulutusaloilta. Näin yhteishaun aikaan tämä on erinomainen viesti myös omaa koulutuspaikkaa pohtiville nuorille”, rehtori Tapio Varmola iloitsee.

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä (AVOP) opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. AVOP-kyselymittaristo on syntynyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n, Suomen opiskelijakuntien SAMOK ry:n, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (OTUS) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) yhteisenä hankkeena. Kyselymittariston käyttöönotosta ja sen kehittämisestä vastaa Arene ry.

Lisätietoja:

Tapio Varmola
rehtori
Tapio.Varmola(a)seamk.fi
040 830 4100

SeAMKista tutkinto-ohjelmien valtakunnallisessa vertailussa kärkisijoille sijoittuivat:

Agrologi (2 / 7)

Fysioterapeutti (4 / 15)

Geronomi (1 / 5)

Insinööri, automaatiotekniikka (1 / 6)

Insinööri, konetekniikka (2 / 17)

Rakennusmestari (2 / 8)

Restonomi, liikkeenjohto (1 / 5)

Tradenomi; talous, hallinto ja markkinointi (1 / 21)