Ruokaverstas

Innovointia elintarvikkeisiin

Ruokaverstas on Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla käynnistyvä uusi aktiviteetti, jossa tutkitaan uusia näkökulmia ruokaan ja elintarvikkeisiin. Verstaissa perehdytään ruoka-aiheisiin sekä teorian että käytännön kokeiden avulla. Esikuvana toimii Molekyyligastronomia-klubi Helsingissä.

Ruokaverstas kerää yhteen alueen ruoka-ammattilaiset ja harrastajat yrityksistä, oppilaitoksista, tutkimusryhmistä sekä kuluttajien parista. Tavoitteena on kehittää eteläpohjanmaalaista ruokaosaamista ja ruoan laatua entistäkin paremmaksi.

Ruokaverstasta on esitestattu syksyllä 2014, jolloin pilotoitiin kolme ruokaverstasta.

  • Tärkkelyksen kemia (erityisesti resistentti tärkkelys)
  • Kastikkeiden kemia (erityisesti eri suurusteet)
  • Gluteenittoman hapanleivän haasteet

Ruokaverstas lyhyesti

Toteuttajat

SeAMK Ruoka sekä Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusryhmä
Toteutusaika

2015 kesä – 2017 kevät

Ruokaverstas – Foodworks

Ruokaverstaat

Yhteensä noin 9–12 Ruokaverstas-tilaisuutta

26.1.2016 klo 18.00
MAKUVERSTAS 1
Mitä puolukan kaveriksi?

Vaasantie 1 C, Seinäjoki (Foodwest-talo)

Aiheet

Kerätään eteläpohjalaisilta elintarvikealan yrityksiltä, joista kootaan 3-4 isompaa teemaa. Yhdestä teemasta järjestetään useampi Ruokaverstas tilaisuus eri näkökulmista.

Seuraa Ruokaverstasta somessa ja blogissa

Lisätietoa Ruokaverstaasta

Laila Matikainen

Asiantuntija, TKI

laila.matikainen(a)seamk.fi

+358 40 680 7108

Euroopan aluekehitysrahaston logo

Vipuvoimaa EU:ltä logo

Etelä-Pohjanmaan Liiton logo