Harjoittelussa pankissa

 

Liiketalouden opiskelijat Hanna, Juuso, Salla, Pauliina ja Jenni suorittavat harjoitteluaan Etelä-Pohjanmaan Osuuspankissa. Lue heidän kokemuksistaan alta.

 

MITÄ OPISKELET JA MIKSI VALITSIT TÄMÄN ALAN?

Hanna: Liiketaloutta, suuntaumana taloushallinto. Liiketalouden tutkinto antaa valmiudet ja osaamisen tulevaisuuden työhön.  Ala on hyödyllinen ja tulevaisuuden näkymät hyvät.

Juuso: 23-vuotias liiketalouden opiskelija, suuntaumana myynti ja markkinointi. Valitsi liiketalouden lähinnä siksi, että se mahdollistaa työllistymisen lähestulkoon mille alalle tahansa. Lisäksi monipuoliset työtehtävät innostavat alan pariin.

Salla: Halusin opiskella liiketaloutta, koska tämä ala ei rajaa liikaa tulevaisuuden ammattia. Juuri sen takia tältä alalta on hyvät mahdollisuudet työllistyä. Olen aina tykännyt olla ihmisten parissa ja siksi valitsin suuntaumaksi henkilöstön ja prosessien johtamisen.

Pauliina: Taloushallintoa. Päädyin ennen koulua asiakaspalvelualalle katsastuskonttorin toimistoon ja kiinnostuin siitä. Ajattelin, että samankaltaista työtä voisin tehdä tulevaisuudessa, joten päädyin hakemaan liiketalouden koulutusohjelmaan. Opiskelin ensin kansainvälistä liiketaloutta, mutta koin, että taloushallinnosta on minulle tulevaisuudessa enemmän hyötyä, joten vaihdoin suomenkielisen liiketalouden puolelle.

Jenni: Opiskelen tradenomiksi SeAMKissa ja olen suuntautunut taloushallintoon. Valitsin liiketalouden, koska olin aikaisemmin opiskellut jo merkonomiksi, niin samaa alaa oli helppo jatkaa.

 

MISSÄ HARJOITTELUSSA?

Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki, Seinäjoen konttori.
Työtehtäviin kuuluvat päivittäiset pankkipalvelut sisältäen erilaisia asiakaspalvelutapaamisia, peruspalvelua, henkilökohtaisia tapaamisia ja neuvotteluja.  

 

MILLAISTA HYÖTYÄ HARJOITTELUSTA ON OLLUT? 

- Asiakaspalvelutaidot kehittyneet

- Saa opintopisteitä, koulu etenee

- Hyvää käytännön kokemusta

- Uusia verkostoja, tie tulevaisuuteen

- Katsaus finanssialaan

 

MITÄ HALUAISIT TEHDÄ TYÖKSESI TULEVAISUUDESSA?

Hanna: Finanssiala kiinnostaa, etenkin rahoituspuoli. Jotakin kaupallisen alan työtä, johon liittyy asiakaspalvelu, asiantuntijuus, mahdollisuus lisäkoulutukseen ja etenemiseen.

Juuso: Tällä hetkellä tähtään siihen, että pääsisin finanssialalle työllistymään. Pankissa haluaisin päästä työskentelemään varallisuudenhoidon parissa. Jonkinlaista myyntityötä haluan päästä tekemään.

Salla: Tämän hetken haaveena on, että tulevaisuudessa olen töissä henkilöstöhallinnossa. Tarkemmin on vaikea sanoa, koska en ole vielä päässyt paljoa tutustumaan siihen puoleen.

Pauliina: Haluaisin olla asiakaspalvelussa: mahdollisesti katsastuskonttorissa, autoliikkeen sihteerinä, vakuutusyhtiössä tai pankissa.

Jenni: Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä tilitoimistossa kirjanpitäjänä. 

 

Tradenomi (AMK), Liiketalous

Ylös / Up