Laaja eurooppalaisten maatalouteen, metsiin ja ruokaan keskittyvien alueiden asiantuntijaverkosto kokoontuu Seinäjoelle juhlakonferenssiin

SeAMK ja Etelä-Pohjanmaan liitto järjestävät ensi viikolla maatalouteen, metsiin ja ruokaan keskittyvien alueiden verkosto ERIAFF:n konferenssin kampuksellaan Seinäjoella 11.-13. kesäkuuta. ERIAFF (European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Forestry) on verkosto, johon kuuluu 92 aluetta 21:stä eri Euroopan maasta.

Samaan aikaan Seinäjoella järjestetään myös kestävän ruokajärjestelmän kumppanuusmallia implementoivan FOODPathS-projektin vuosikokous, jonka ohjelma limittyy osittain ERIAFF-vuosikonferenssin kanssa. Kaikkiaan Seinäjoelle on saapumassa noin 180 kansainvälistä maa-, metsä- ja elintarviketalouden asiantuntijaa. Keynote-puhujina, case-esittelijöinä sekä paneelikeskusteluissa on mukana useita merkittäviä nimiä niin tutkimuksen ja aluekehityksen kuin elinkeinoelämänkin parista kuten Nestlén johtajistoon kuuluva professori Gert W. Meijer, tutkija Wouter Spek, elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia ja SeAMKin vt. tutkimus- ja kehittämispäällikkö Anu Palomäki.

Vuosittain järjestettävä konferenssi on järjestyksessään kymmenes ja nyt toista kertaa Seinäjoella. Tämän vuoden konferenssin teema on “Alueet Euroopan resilienssin ja kestävyyden muutoksentekijöinä”. Teema korostaa alueiden keskeistä roolia kestävien ja resilienssien maatalous-, elintarvike- ja metsätalousjärjestelmien edistämisessä. Tapahtuma antaa päättäjille, tutkijoille ja muille ruoka-alan asiantuntijoille mahdollisuuden monipuoliseen vuoropuheluun.

”Tapahtuma tarjoaa arvokkaita mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja tiedon vaihtoon. Konferenssin lopuksi toivomme olevamme monta askelta lähempänä positiivisten muutosten ja innovaatioiden edistämistä Euroopan maatalous-, elintarvike- ja metsätaloussektoreilla”, SeAMKin yliopettaja Terhi Junkkari kertoo.

Lisätietoja konferenssista:

Terhi Korpi
asiantuntija, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
+358 50 555 8868
terhi.korpi@seamk.fi

Terhi Junkkari
yliopettaja, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
+358408300301
terhi.junkkari@seamk.fi

Median yhteyshenkilö (konferenssiin osallistuminen, haastattelupyynnöt):

Tuomas Rauhala
viestinnän asiantuntija, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
+358 50 5487976
tuomas.rauhala@seamk.fi

Konferenssin sivut: https://www.eriaff2024.fi/