Läheisiä ihmisiä, musiikkia ja laulua – korkeakouluneuvosta juhlittiin myös julkistamalla Tapio-sali

kategoria: SeAMK Info
Heikoollenkki-kokoonpano nappasi neuvoksen kylmiltään myös esiintymään, mikä sujui ammattimaisella varmuudella.
Heikoollenkki-kokoonpano nappasi neuvoksen kylmiltään myös esiintymään, mikä sujui ammattimaisella varmuudella.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Tapio Varmolan kesäkuussa saamaa korkeakouluneuvoksen arvonimeä juhlittiin tiistai-iltana Kampustalossa. Kutsuvieraina tilaisuudessa oli niin Varmolan perhettä, työtovereita kuin maakunnassa sekä valtakunnallisesti eri tehtävissä vuosien varrella vaikuttaneita yhteistyökumppaneita.

Tapio Varmola on johtanut Seinäjoen ammattikorkeakoulua sen alkutaipaleelta eli vuodesta 1992 lähtien. Samalla hän on toiminut tehtävässään ammattikorkeakoulun rehtoreista pisimpään. Varmola on vaikuttanut urallaan koulutuspolitiikkaan ja suomalaisen koulutuksen kehittämiseen niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti, ja hänen johdollaan SeAMKista on kehittynyt moderni, kansainvälinen ja menestyvä korkeakoulu. Alueella, jolta korkeakoulu vielä kolmekymmentä vuotta sitten puuttui.

”Tapion ansiot ovat niin mittavat, että jos rima on vedetty heti alussa näin korkealle, ei tätä arvonimeä tulla montaa myöntämään”, SeAMKin vararehtori Elina Varamäki kertoi juhlaa avatessaan todenneensa kesäkuussa myönnetystä arvonimestä.

Varamäen lausunnossa oli pilkettä silmäkulmassa, mutta totta toinen puoli. Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtajan, professori Kari Hokkasen onnittelupuhe kokosi yhteen Varmolan uraa ja SeAMKin eteen tehtyjä ratkaisuja. Työtä korkeakoulutoiminnan, opetuksen ja kampuksen kehittämiseksi on tehty päämäärätietoisesti.

”Olet uupumaton uranaukaisija, luovien ratkaisujen hakija ja löytäjä. Olet johtanut uutta korkeakoulumuotoa tässä maakunnassa, sen ensimmäisestä alusta tähän päivään saakka. SeAMKista on johdollasi kehittynyt tehokkain esteiden raivaaja Etelä-Pohjanmaan menestymisen tieltä”, Hokkanen kiitti.

Varmolan työn merkityksen valtakunnallisissa foorumeissa toi esiin rehtorineuvosto Arenen varapuheenjohtajana Varmolan puheenjohtajakaudella toiminut Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Jussi Halttunen.

”Olen hyvin iloinen saadessani onnitella tästä nimityksestä… Työskentely Tapion kanssa oli erittäin tuloksekasta ja hyvin johdettua.”

Tilaisuudessa Varmolalle luovutettiin tasavallan presidentin kirje maan ensimmäiselle korkeakouluneuvokselle. Sen luovuttivat arvonimeä esittäneet organisaatiot Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy, Seinäjoen kaupunki, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoen yliopistokeskus, Jyrki Mäkynen Suomen Yrittäjien edustajana sekä Kuortaneen urheiluopistosäätiö.

Yllätyslahjana Varmolalle Kari Hokkanen kertoi, että ammattikorkeakoulun henkilökunta on omana onnittelunaan halunneet nimetä oman salin uusitussa Kampustalossa. Uudisosan näyttävän alatasanteen avoin oppimiskeskus on nimetty Tapio-saliksi.

”Salin lasinen seinä avaa avaran näkymän joelle ja sen taakse. Kampuksemme länsirannan puoleinen osa on rakentunut aikana, jolloin olet itse ollut hankkeissa vahvasti mukana. Nyt viimeksi vedit itärannan suurta projektia, kun rakensimme yli 10 miljoonalla eurolla tätä taloa ajan vaatimalle tasolle. Näkyy Tapio-salin lasituksessa muutama koivukin. En tiedä, millainen metsän poika olet ja kuinka Tapiolan vainiolla viihdyt, mutta onpahan muistutuksena kansamme henkisestä ja aineellisesta kulttuurista, jota niin kauan ja menestyksellisesti olet paikallasi palvellut”, Hokkanen kiittää.

Kari Hokkasen onnittelupuhe

Tapio Varmolan kiitospuhe

Juhlatunnelmia kuvina (kuvaaja Timo Aalto):