Lähes 70 vaihto-opiskelijaa vietti SeAMKissa unohtumattoman lukukauden

Noin 60 opiskelijaa, nuoria aikuisia, ryhmäkuvassa auditoriossa.
SeAMKissa kevätlukukauden 2024 opiskelleet vaihto-opiskelijat ryhmäkuvassa.

Kevälukukauden SeAMKissa viettäneet vaihto-opiskelijat saivat kokea täydellisen vuodenajan vaihtumisen. Saapuminen tammikuussa, ja osalla helmikuussa, tapahtui keskelle kylmää ja lumista talvea, ja kotiinpaluun hetkellä alkava kesä tarjosi parastaan aurinkoisessa helteessä.

“Halusin kokea vaihtojaksollani jotain erilaista kuin kotona Saksassa – niin ihmisten kuin ilmastonkin osalta. Opiskelen yksityisessä yliopistossa, ja sain siellä listan kumppanikorkeakouluista niin katsoin vaihtoehtoja Pohjoismaista. Kuulin, että SeAMKilla on todella hyvä maine niin hain tänne. Ja onneksi pääsin”, Düsseldorfissa opiskeleva Tim Achterath, 23, kertoo.

Tim Achterath haki opiskelupaikkaa Pohjoismaista. SeAMK valikoitui hyvän maineen perusteella.

Opiskelukokemus pohjoisessa houkutti Timiä lämpimiä alueita enemmän ilmastonmuutoksenkin pelossa.

“Halusin kokea talven, koska ilmastonmuutoksen myötä sitä mahdollisuutta ei välttämättä ole niin usein tulevaisuudessa”, hän toteaa.

Tim Achterathin mukaan jakson parhaat kokemukset tiivistyvät opiskelijaelämään.

“Seinäjoki on pieni kaupunki verrattuna vaikka kotikaupunkiini, mutta juuri se, että ihmiset eri puolilta maailmaa olimme tiiviisti yhdessä ja tutustuimme toisiimme sekä suomalaiseen kulttuuriin, oli paras kokemus. Samaten nautin monipuolisista aktiviteeteista ja etenkin talviharrastuksista.”

Kuvamuistot saivat vaihto-opiskelijat nauramaan.

Viimeisenä SeAMK-päivänään vaihto-opiskelijat kokoontuivat vielä kerran yhteen. Koordinaattori Jonna-Maria Peltoniemi kansainvälisen opeuksen palveluista johdatti opiskelijoilta saamillaan kuvilla muistelumatkalle kevätkauden kokemuksiin. Kuvat loivat auditorioon niin naurua kuin haikeita kyyneliäkin.

“Uskon, että tämä on ollut teille unohtumaton jakso elämässänne. Olette kokeneet paljon yhdessä: jännitystä uudessa maassa uusien ihmisten kanssa, uuden opettelua, ystävystymistä, jotkut ovat tainneet jopa rakastua. Vaalikaa tätä kokemusta sydämissänne”, Peltoniemi lausui saatesanoiksi kuville.

Kaikkiaan SeAMKissa opiskeli keväällä 67 vaihto-opiskelijaa 15 eri maasta.

Koordinaattori Jonna-Maria Peltoniemi.