Maaseutuyritysten omistajanvaihdoshankkeelle rahoitus valtakunnallisesta Maaseudun kehittämisohjelmasta | SeAMK.fi

Maaseutuyritysten omistajanvaihdoshankkeelle rahoitus valtakunnallisesta Maaseudun kehittämisohjelmasta

Kuvassa agrologiopiskelija traktorin ohjaamossa tekemässä säätöjä traktorin kosketusnäytölle.

Maaseutuyritysten omistajanvaihdosekosysteemin kehittäminen – Valtakunnallinen matalan kynnyksen palveluverkosto myyjille ja ostajille hankkeelle on myönnetty rahoitus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hankkeen päätavoitteena on rakentaa toimintamallit maaseutuyritysten myyjien ja ostajien ohjautumisesta omistajanvaihdospalvelujen aktiivisiksi käyttäjiksi sekä rakentaa ja pilotoida valtakunnallinen matalan kynnyksen palveluverkosto edistämään maaseutuyritysten omistajanvaihdoksia.

Hanke alkaa vuoden 2022 alussa ja kestää helmikuun loppuun 2024. Hankkeelle myönnettiin 441 000 euroa 100 prosentin rahoituksella. Hanke sai erittäin hyvät arviot ja sijoittui hakujaksolle osallistuneiden hankkeiden keskinäisessä vertailussa sijalle 1/11. Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa ovat mukana myös Suomen Yrittäjät, Suomen Uusyrityskeskukset ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

Yritysten omistajanvaihdosten tutkimus- ja kehittämishankkeilla on Seinäjoen ammattikorkeakoulussa yli kahdenkymmenvuoden perinteet ja niitä toteutetaan kokeneella asiantuntiryhmällä. Tämä nyt käynnistymässä oleva kehittämishanke tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittää eurooppalaisessa yritysten omistajavaihdosekosysteemien vertailussa erinomaisesti sijoittuvia toimintatapoja huomioimaan myös maaseudun yritykset ja niiden tarpeet. Hankkeen projektipäällikkönä SeAMKissa toimii KTT Juha Tall.

Lisätietoja:

Elina Varamäki, vararehtori 040-8305189
Juha Tall, projektipäällikkö 040-8680197