SeAMKille erinomaiset arviot Luottamus ja Maine -tutkimuksessa

kategoria: SeAMK Info

T-Median Luottamus&Maine -kyselyä toteuttavat lukuisat isot yritykset Suomessa ja myös osa korkeakouluista. Tänä vuonna kysely toteutettiin maaliskuussa SeAMKin avainkumppaneille, TKI-hankekumppaneille, maksullisen palvelutoiminnan asiakkaille, opiskelijaprojektien yhteistyöyrityksille sekä muille keskeisille sidosryhmille (kunnanjohtajat, elinkeinoasiamiehet, rahoittajien edustajat ja muutamat muu keskeiset tahot Etelä-Pohjanmaalla). Kyselyä lähetettiin reilulle 700 kumppanille ja vastauksia tuli 142, mitä voidaan pitää hyvänä tämäntyyppisessä kyselyssä.

Mainetutkimuksessa selvitettiin vastaajien mainekäsityksiä, joita sidosryhmillä on SeAMKista ja toisaalta valmiutta toimintaan eli ns. sidosryhmätukea SeAMKin suhteen. Arvioitavat mainekäsityksen osa-alueet koskivat ammattikorkeakoulun johtoa, taloutta, hallintoa, vastuullisuutta, tuotteita ja palveluita, innovaatioita, vuorovaikutusta sekä ammattikorkeakoulua työpaikkana. Vastaavasti sidosryhmätukea arvioitiin seuraavien osa-alueiden kautta: sidosryhmien luottamus, halu ostaa, suositella, investoida, puolustaa kriiseissä, hakea töitä, kuunnella tai tehdä yhteistyötä SeAMKin kanssa.

SeAMKin kokonaismaine parantunut entisestään

T-Media on toteuttanut maaliskuussa 2024 SeAMKille kolmannen kerran Luottamus&Maine -sidosryhmäkyselyn. Edellinen tutkimus tehtiin kolme vuotta sitten 2021 ja sitä aikaisempi 2018.

Tuoreet vuoden 2024 tulokset osoittavat, että SeAMKin kokonaismaine on erinomaisella tasolla ja se on noussut tilastollisesti erittäin merkitsevästi edellisistä tutkimuksista.  Myös sidosryhmätuki on erinomaisella tasolla ja se on myös positiivisesti kehittynyt edellisestä tutkimuksesta. Yhteistyökumppanit antoivat myös erinomaiset arviot SeAMKin strategian mukaisen mission ja vision toteutumisesta.

”Tällaiset tulokset tekevät olon nöyräksi. Olemme maakunnan yhteistyökumppaneiden mielestä onnistuneet erittäin hyvin tekemisessämme. Näin huikat tulokset tarkoittavat, että meidän pitää jatkossakin olla luottamuksen arvoisia ja luonnollisesti koko ajan kehitämme toimintaamme vielä vuorovaikutteisemmaksi. Kaikkiaan meidän on hyvä tehdä omaa työtämme tällaisessa toimintaympäristössä, jossa maakunnan tuki on näin vankkaa. Kiitos näistä tuloksista kuuluu koko meidän henkilökunnalle, koska jokaisella meistä on lukuisia kohtaamisia alueen yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa ja jokaisella näistä on merkitystä luottamuksen rakentamisessa”, toteaa vararehtori Elina Varamäki.

Myös T-Median vastaava tutkija Petteri Puska pitää tuoreimpia tuloksia osoituksena hyvin tehdystä, pitkäjänteisestä työstä.

SeAMKin maine on kahdessa aiemmassakin kumppanitutkimuksessa ollut kyllä jo erittäin hyvällä tasolla, mutta nyt tapahtunut kehitys on suotuisuudessaan silmiinpistävän suurta; SeAMK onnistui itse asiassa parantamaan jo valmiiksi laadukasta arvosanaansa jokaisella kahdeksalla maineen osa-alueella tilastollisesti, mikä ei aivan jokapäiväistä ole. Tämä yllätti hiukan jopa tutkijankin, sillä tutkimuksissamme organisaatioiden maineet ovat viime aikoina olleet ehkä pikemminkin lasku- kuin noususuunnassa. SeAMK näyttäisi siis osaavan keskittyä kumppanityössään selvästi oikeisiin asioihin, toteaa Puska.

SeAMKin mainekäsityksen kehitys eri osa-alueilla vuodesta 2021 vuoteen 2024. Lähde T-Media Oy.

Kuva: SeAMKin mainekäsityksen kehitys eri osa-alueilla vuodesta 2021 vuoteen 2024. Lähde T-Media Oy.

Lisätietoja:
vararehtori Elina Varamäki. p. 040 830 5189