SeAMKista valmistui loppuvuodesta 20 000. opiskelija – ”Sieltä tulee kyllä monipuolisia osaajia”

Rehtori Jaakko Hallila paljasti ilmapallosateen jälkeen syyn yllätysjuhlille.

SeAMKin opiskelijat ja henkilökunta pääsivät pienten yllätysjuhlien keskelle uuden lukukauden alettua. Ilmapallosateen lomassa rehtori Jaakko Hallila kuulutti juhlallisuuksien syyn: SeAMKissa meni marras-joulukuun vaihteessa valmistuneiden myötä rikki 20 000 valmistuneen opiskelijan raja.

”Meiltä on valmistunut 20 000 opiskelijaa! Koko maakunnassa on noin 200 000 asukasta niin voidaan ajatella, että iso osa heistä on saanut koulutuksensa SeAMKissa. Sillä on iso vaikutus koko alueelle ja sen kehittymiselle. Reilussa kolmessakymmenessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon ja olemme erityisen iloisia siitä, että viime vuosina SeAMK on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen parhaista ammattikorkeakouluista”, rehtori Hallila kertoo.

Kokemuksia monipuolisista ja osaamista kehittävistä opinnoista

Rajapyykkiä olivat tuoreilla tutkinnoillaan rikkomassa agrologiksi (AMK) valmistunut kauhajokelainen Saana Yliviitala sekä jyväskyläläinen Lauri Alanko, joka valmistui insinöörin ylempään AMK-tutkintoon rakentamisen alalta.

Saana Yliviitala kertoo työskennelleensä Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksissa opetusnavetan karjanhoitajana ennen opintojaan SeAMKissa.

”Työhön kuului myös opiskelijoiden ohjausta ja siinä sitten nousi ajatus, että haluan kehittää omaa ammattitaitoani työtä varten.”

Yliviitalan opinnot etenivätkin käsi kädessä urapolun kanssa. Hän työskentelee edelleen Vuoksissa, mutta nyt luonnonvara-alalla opettajana, ja on hakenut jatkamaan opintoja ammatilliseen opettajankoulutukseen.

Saana Yliviitala työskentelee Vuoksissa opettajana luonnonvara-alalla.

SeAMKin agrologiopintoja Yliviitala kiittelee etenkin monipuolisuudesta.

”Kyllä se opintojen monipuolisuus oli parasta. Tarjolla monia eri suuntautumisvaihtoehtoja ja välillä iski vähän valinnanvaikeuskin, kun oli monenlaista mielenkiintoista. Koulutus vastaa hyvin työelämän tarpeisiin, ja SeAMKista valmistuu kyllä monipuolisia osaajia”, Yliviitala sanoo.

Yliviitalan tavoin Lauri Alanko opiskeli joustavan monimuotototeutuksen kautta, mikä sopi työssä käyvälle ja Jyväskylässä asuvalle perheenisälle. Etäopinnot toimivat hyvin ja lähipäivinä kampukselle oli helppo ja nopea tulla juna-asemalta.

Alanko kertoo olevansa tyytyväinen YAMK-koulutuksen sisältöön – sen käytännönläheisyyteen ja työelämäyhteyteen. Rakennusliike Jalon Rakentajat Oy:ssä vastaavana työnjohtajana ja projektipäällikkönä työskentelevä Alanko teki opinnäytetyönsä kustannusten hallintaprosessi kehittämisestä työnantajalleen. Syntynyttä opasta hän on päässyt viemään myös jo käytäntöön kouluttaessaan eri työmailla.

”Opinnoista oli hyötyä omalle osaamiselle. Paljon on toki töissä asioista keskusteltu, mutta ilman opintoja ei olisi saanut näin laajaa näkökulmaa eri asioihin. Erityisesti ovat jääneet mieleen muun muassa tietomallinnuksen ja rakennuttamisen opintojaksot”, Alanko kiittää.

Jyväskyläläinen Lauri Alanko valmistui joulukuussa insinöörin ylempään AMK-tutkintoon rakentamisen alalta.