Ruoka-alan palvelut | SeAMK

Ruoka-alan palvelut

SeAMK tarjoaa maksullisia ruoka-alan palveluita muun muassa yrityksen tuotekehityksen tueksi. SeAMKilla on vankka kokemus ja osaaminen ruoka-alan palveluissa. SeAMKin ruoka-alan asiantuntijat tarjoavat luotettavaa ja ajantasaista tietoa.

Food Lab -palvelut

  • Prosessiteknologiset määritykset
    • Raaka-aineiden teknologisten ominaisuuksien määritykset:
      • vedensidontakyky,
      • liukoisuus ja
      • emulgointikyky
    • Valmistusprosessien pienimuotoinen testaus
    • Tuotteiden rakenteen määritys
      • Tuotteen rakenteellisten ominaisuuksien määrittäminen TA-rakennemittarilla
      • Viskositeetin määritys
      • Veden aktiivisuus
      • Elintarvikkeiden rakenne (VP-SEM, valomikroskoopit, stereomikroskooppi)
      • Värimittaukset
    • Hygieeninen tila- ja laitesuunnittelu
      • Suunnitteluapua hyvät hygieniakäytänteet täyttävien elintarviketuotannossa käytettävien tilojen ja laitteiden osalta esim. elintarvikevalmistustilan kuten suurkeittiön ja helpommin pestävien laitteiden suunnittelussa.
      • Ohjeistusta elintarviketilojen rakentajille ja laitteiden valmistajille.
      • Hygieniatilojen simulointi
    • Mikrobiologiset määritykset tuotekehityksessä
      • Perusmikrobiologiset määritykset: bakteerien, homeiden, hiivojen ja hygieniaindikaattorien kokonaismäärät
      • Mikrobiologisten pikamenetelmien hyödyntäminen elintarviketuotannossa
      • Tuotteiden säilyvyyskokeita: sekä säilyvyys ilman kontaminanttien lisäystä että valituilla saastuttajamikrobeilla
      • Prosessiparametrien seuranta esim. vesi-, ilma- ja pintapuhtausmäärityksillä ja voimme myös järjestää työtapa- ja hygieniakäytännetestausta
    • Aistilaboratoriopalvelut (mm. aistittava laatu)
      • Tuotteiden aistittavan laadun varmentaminen ja kehittäminen
      • Makutestit opiskelijapaneeleilla
    • Viljan leivontaominaisuudet, erikoistuotteiden valmistus ja testaus
      • Viljan leivontaominaisuuksien määrittäminen Brabenderillä. Erilaisten erikoisseosten sekä gluteenittomien tuotteiden leivontaominaisuuksien testaaminen ja kehittäminen.
      • Sakoluvun määrittäminen
    • Konsultaatiopalvelut
      • Konsultaatiopalveluita kokonaisvaltaisesti tuotteiden suunnitteluun, laadunvarmistamiseen sekä tilojen- ja laitteidensuunnitteluun.
      • Yrityskoulutuspalvelut räätälöidysti
    • Kemialliset määritykset
      • Peruskemialliset menetelmät
      • NIR-analysaattorin standardikäyrien tekeminen eri raaka-aineille
      • UHPLC-analyysit: aminohappo-, hiilihydraatti- ja proteiinianalyysit

 

AgroLab-palvelut

  • Droonilla tehtävät peltolohkojen kartoitukset kasvinviljelyssä (RBG-kartat, NDVI-kartat)
  • Biomassakarttoihin ja peltohavaintoihin perustuvat pellon kasvukuntoanalyysit (ml. vesitalous ja rakenne) sekä niiden pohjalta tehtävät parannustoimenpide-ehdotukset yhdessä viljelijän kanssa
  • Maahengitysmittaukset Licor-laitteella peltolohkoilla (CO2– päästöt)
  • Viljelykokeet ja -kokeilut. Pelloilla tehtävien erilaisten kasvinviljelyyn liittyvien toimenpiteiden (kasvilajit ja -lajikkeet, seoskasvustot, lannoitus, kasvinsuojelu yms.) vertaaminen ja mittaaminen koekalustolla ja laitteilla.

Ilmasto-osaaminen, kestävä kehitys

  • Hiilineutraaliuteen ja vähähiilisyyteen liittyvät koulutus- ja laskentapalvelut
  • Maaseutuyritysten uusiutuvan energian potentiaalikartoitukset
  • Kuntien ja seutukuntien energiaselvitykset
  • Turvetuotannosta vapautuvien alueiden jatkokäyttömahdollisuuksiin liittyvät kartoitukset ja koulutus

 

Opetusravintola Prikan palvelut

  • Suurkeittiö- ja ravintolatuotteiden testaus
  • Kuluttajalähtöinen osallistava testausympäristö
  • Tilausravintolatapahtumat/yksityistilaisuudet

Lue lisää Prikan omilta verkkosivuilta »

 

Muut ruokapalveluihin liittyvät palvelut

 

Opiskelijayhteistyö

  • Projektiopinnot
  • Nuorten kuluttajatutkimukset
  • Harjoittelijat
  • Opinnäytetyöt

Lue lisää esitteestämme (pdf) »

Lisätietoja

Taru Mäki

Tutkimus- ja kehittämispäällikkö

erikoisala: Strategiatyö, tiedon siirto, korkeakoulutus, projektisuunnittelu

sähköposti

Taru.Maki(a)seamk.fi

puhelin

+358408304105