Ruoka-alan palvelut
SeAMK tarjoaa maksullisia ruoka-alan palveluita muun muassa yrityksen tuotekehityksen tueksi. SeAMKilla on vankka kokemus ja osaaminen ruoka-alan palveluissa. SeAMKin ruoka-alan asiantuntijat tarjoavat luotettavaa ja ajantasaista tietoa.
Food Lab -palvelut
- Prosessiteknologiset määritykset
- Raaka-aineiden teknologisten ominaisuuksien määritykset:
- vedensidontakyky,
- liukoisuus ja
- emulgointikyky
- Valmistusprosessien pienimuotoinen testaus
- Tuotteiden rakenteen määritys
- Tuotteen rakenteellisten ominaisuuksien määrittäminen TA-rakennemittarilla
- Viskositeetin määritys
- Veden aktiivisuus
- Elintarvikkeiden rakenne (VP-SEM, valomikroskoopit, stereomikroskooppi)
- Värimittaukset
- Hygieeninen tila- ja laitesuunnittelu
- Suunnitteluapua hyvät hygieniakäytänteet täyttävien elintarviketuotannossa käytettävien tilojen ja laitteiden osalta esim. elintarvikevalmistustilan kuten suurkeittiön ja helpommin pestävien laitteiden suunnittelussa.
- Ohjeistusta elintarviketilojen rakentajille ja laitteiden valmistajille.
- Hygieniatilojen simulointi
- Mikrobiologiset määritykset tuotekehityksessä
- Perusmikrobiologiset määritykset: bakteerien, homeiden, hiivojen ja hygieniaindikaattorien kokonaismäärät
- Mikrobiologisten pikamenetelmien hyödyntäminen elintarviketuotannossa
- Tuotteiden säilyvyyskokeita: sekä säilyvyys ilman kontaminanttien lisäystä että valituilla saastuttajamikrobeilla
- Prosessiparametrien seuranta esim. vesi-, ilma- ja pintapuhtausmäärityksillä ja voimme myös järjestää työtapa- ja hygieniakäytännetestausta
- Aistilaboratoriopalvelut (mm. aistittava laatu)
- Tuotteiden aistittavan laadun varmentaminen ja kehittäminen
- Makutestit opiskelijapaneeleilla
- Viljan leivontaominaisuudet, erikoistuotteiden valmistus ja testaus
- Viljan leivontaominaisuuksien määrittäminen Brabenderillä. Erilaisten erikoisseosten sekä gluteenittomien tuotteiden leivontaominaisuuksien testaaminen ja kehittäminen.
- Sakoluvun määrittäminen
- Konsultaatiopalvelut
- Konsultaatiopalveluita kokonaisvaltaisesti tuotteiden suunnitteluun, laadunvarmistamiseen sekä tilojen- ja laitteidensuunnitteluun.
- Yrityskoulutuspalvelut räätälöidysti
- Kemialliset määritykset
- Peruskemialliset menetelmät
- NIR-analysaattorin standardikäyrien tekeminen eri raaka-aineille
- UHPLC-analyysit: aminohappo-, hiilihydraatti- ja proteiinianalyysit
- Raaka-aineiden teknologisten ominaisuuksien määritykset:
AgroLab-palvelut
- Droonilla tehtävät peltolohkojen kartoitukset kasvinviljelyssä (RBG-kartat, NDVI-kartat)
- Biomassakarttoihin ja peltohavaintoihin perustuvat pellon kasvukuntoanalyysit (ml. vesitalous ja rakenne) sekä niiden pohjalta tehtävät parannustoimenpide-ehdotukset yhdessä viljelijän kanssa
- Maahengitysmittaukset Licor-laitteella peltolohkoilla (CO2– päästöt)
- Viljelykokeet ja -kokeilut. Pelloilla tehtävien erilaisten kasvinviljelyyn liittyvien toimenpiteiden (kasvilajit ja -lajikkeet, seoskasvustot, lannoitus, kasvinsuojelu yms.) vertaaminen ja mittaaminen koekalustolla ja laitteilla.
Ilmasto-osaaminen, kestävä kehitys
- Hiilineutraaliuteen ja vähähiilisyyteen liittyvät koulutus- ja laskentapalvelut
- Maaseutuyritysten uusiutuvan energian potentiaalikartoitukset
- Kuntien ja seutukuntien energiaselvitykset
- Turvetuotannosta vapautuvien alueiden jatkokäyttömahdollisuuksiin liittyvät kartoitukset ja koulutus
Opetusravintola Prikan palvelut
- Suurkeittiö- ja ravintolatuotteiden testaus
- Kuluttajalähtöinen osallistava testausympäristö
- Tilausravintolatapahtumat/yksityistilaisuudet
Lue lisää Prikan omilta verkkosivuilta »
Muut ruokapalveluihin liittyvät palvelut
- Hävikkikartoitus
- Menuanalyysi ravintolan ruokalistasta
- Ravintolasalin pöytäjärjestyksen optimointi
- Ravitsemusasiantuntijapalvelut
Opiskelijayhteistyö
- Projektiopinnot
- Nuorten kuluttajatutkimukset
- Harjoittelijat
- Opinnäytetyöt
Lisätietoja
Tutkimus- ja kehittämispäällikkö
erikoisala: Strategiatyö, tiedon siirto, korkeakoulutus, projektisuunnittelu
sähköposti
Taru.Maki(a)seamk.fi
puhelin