Hakijamäärä SeAMKiin kasvoi jälleen syksyn yhteishaussa | SeAMK.fi

Hakijamäärä SeAMKiin kasvoi jälleen syksyn yhteishaussa

kategoria: Hakijalle
Students standing in the hallway.

Kiinnostus SeAMKin koulutuksia kohtaan jatkoi kasvamistaan torstaina päättyneessä korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Hakijoita oli yhteensä 2261, ja hakijoiden määrä kasvoi kuudessa koulutuksessa yhdeksästä edelliseen vuoteen verrattuna.

SeAMKissa pääpaino syksyn yhteishaussa on monimuotototeutuksissa, joita oli haettavana kahdeksassa eri koulutusohjelmassa. Päivätoteutuksena järjestettäviä koulutuksia oli haettavana kaksi. Yhteensä SeAMKin aloituspaikkoja oli tarjolla syksyn yhteishaussa 251.

Vetovoimaluvulla (ensisijaisten hakijoiden suhde aloituspaikkoihin) mitattuna suosituimmat koulutukset olivat bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutus sekä sosionomikoulutus monimuotototeutuksina. Bio- ja elintarviketekniikan opintoihin ensisijaisia hakijoita on 6,13 yhtä aloituspaikkaa kohden, ja sosionomikoulutuksessa viisi hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

SeAMKissa nyt haettavana olleista monimuotototeutuksista kolme oli haettavana verkkopainotteisena: Restonomi (AMK), sairaanhoitaja (AMK) ja tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys. Verkkopainotteisessa toteutuksessa opinnot ovat osin suoritettavissa etäopintoina verkon kautta.

Ajankohtaista AMK-valintakokeesta

Päättyneessä syksyn yhteishaussa AMK-valintakokeen suorituspaikat Seinäjoelta ja lähialueelta loppuivat ennen hakuajan päättymistä, ja osa viimeisinä hakupäivinä hakeneista hakijoista joutui valitsemaan valintakoepaikan kauempaa. Haluaisimme muistuttaa, että hakijoiden kannattaa hakea heti hakuajan alkaessa, koska paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä, eikä yksittäisellä korkeakoululla ole mahdollisuutta lisätä paikkoja kesken hakuajan. Hakemalla heti hakuajan alkaessa hakija saa todennäköisemmin valittua valintakoepaikan haluamastaan lähialueen ammattikorkeakoulusta.

SeAMKissa syksyn AMK-valintakokeet järjestetään ajalla ma 30.10.-ti 31.10.2023. AMK-valintakokeen pisteytykseen tulee muutoksia syksyn yhteishausta alkaen. Aiemmin käytössä olleet miinuspisteet väärästä vastauksesta poistuvat käytöstä ja samalla kokeen pisteskaalausta uudistetaan. Lue lisää muutoksista ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta

Opiskelijavalinta

AMK-koulutuksissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valintojen tulokset julkaistaan hakijoille Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 24.11.2023. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi viimeistään 1.12.2023 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2024.

Lisätietoja:

SeAMK Hakijapalvelut
Eija Taipalus, suunnittelija
+358408304130
hakijapalvelut@seamk.fi