Hakijamäärät SeAMKin pk-yrittäjyyden tradenomikoulutukseen sekä agrologi- ja restonomikoulutukseen kasvoivat syksyn yhteishaussa | SeAMK.fi

Hakijamäärät SeAMKin pk-yrittäjyyden tradenomikoulutukseen sekä agrologi- ja restonomikoulutukseen kasvoivat syksyn yhteishaussa

kategoria: Hakijalle
Ihmisiä istuu sohvilla./ People sitting on sofas.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 14. syyskuuta. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa oli haettavana AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia, joista kolme koulutusta päivätoteutuksina sekä viisi monimuotototeutuksina. Hakijoita näihin koulutuksiin on yhteensä 1619.

Hakijamäärillä mitattuna suosituin koulutus löytyy edelleen sosiaali- ja terveysalalta. Sosionomikoulutuksen monimuotototeutukseen hakijoita on yhteensä 425, ja aloituspaikkoja 30. Toiseksi suosituimmaksi koulutukseksi nousi syksyn yhteishaussa verkkopainotteinen pk-yrittäjyyden tradenomikoulutus. Hakijoita koulutuksen 30 aloituspaikkaan on yhteensä 254. Selvää kasvua viime syksyyn verrattuna nähtiin myös agrologi- ja restonomikoulutuksissa, jotka olivat haettavana monimuotototeutuksina.

AMK-valintakoe loka-marraskuun vaihteessa

AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen kautta. Todistusvalintatavassa on oma valintatapa ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittaneille.

AMK-valintakoe järjestetään syksyn 2022 yhteishaussa ajalla 31.10.–3.11.2022. SeAMKissa valintakoepäivät ovat 31.10.-2.11.2022.

Opiskelijavalinnat

Opiskelijavalinnat julkistetaan viimeistään 25.11.2022. Kaikki hakijat näkevät oman tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 2.12.2022 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2023.