Saavutettavuus | SeAMK

Saavutettavuus

Saavutettavuus ja esteettömyys Seinäjoen ammattikorkeakoulussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu pyrkii tarjoamaan opiskelijoilleen mahdollisuuden opiskella esteettömissä oppimisympäristöissä. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan huomioimaan opiskelijoiden eri oppimisvaikeudet, sairaudet, vammat tai mielenterveyden haasteet sekä erilaiset kulttuuritaustat.

Jos olet hakemassa opiskelemaan Seinäjoen ammattikorkeakouluun ja tarvitset valintakokeeseen yksilöllisiä järjestelyitä, ole hakuaikana yhteydessä hakijapalveluihin. Valintakokeen yksilöllisiä järjestelyitä tulee aina hakea erillisellä hakulomakkeella. Tietoa sähköisen AMK-valintakokeen yksilöllisten järjestelyiden hakemisesta saat ammattikorkeakouluun.fi– sivustolta. Ota yhteys hakijapalveluihin, mikäli sinulla tulee kysyttävää valintakokeen yksilöllisten järjestelyiden hakemisesta. Yhteystiedot ovat: SeAMK Hakijapalvelut, hakijapalvelut(a)seamk.fi, puhelinnumero 020 124 5501.

Opiskelun aikana tutkinto-ohjelmien opinto-ohjaajat toimivat yhdyshenkilöinä esteettömyysasioissa. Ota siis yhteyttä oman tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajaan. Eri tutkinto-ohjelmien opinto-ohjaajat löydät tästä linkistä: SeAMKin opinto-ohjaajat

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa toimii kaksi ammatillista erityisopettajaa, jotka ovat opiskelijoiden ja opettajien apuna erilaisissa oppimisasioissa. SeAMKissa on myös oma opintopsykologi, joka tukee ja auttaa opiskelijoita sekä henkilökuntaa.

SeAMK pyrkii viemään eteenpäin digitaalista saavutettavuutta. Sitä vie eteenpäin saavutettavuustiimi. Jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi saavutettavista oppimateriaaleista, voit olla yhteydessä tiimiin sähköpostilla saavutettavuus(a)seamk.fi.

Tilojen esteettömyys

Seinäjoen ammattikorkeakoulun Framin alueen kampus on periaatteessa hyvin pitkälle esteetön. Valitettavasti näkövammaisille esimerkiksi portaiden värierot saattavat olla riittämättömiä. Framin A-talon ulko-ovissa ei ole automaattista avausta, joten ovet ovat melko raskaat.

Framin F-talosta ja uudesta Kampustalosta on tulossa esteettömyyskartoitukset. Voit aina kysyä lisätietoa myös oman tutkinto-ohjelmasi opinto-ohjaajalta.

Invaparkkipaikat löytyvät Framin A-talon edestä. Myös Kampustalon edessä on invaparkkipaikkoja.

Jos sinulla on liikkumiseen liittyvä vamma tai muu esteellisyys ja mietit SeAMKissa opiskelua, olet tervetullut tutustumaan tiloihin. Ole yhteydessä tutkinto-ohjelman opinto-ohjaajaan ja sovi tutustumiskäynti. Opinto-ohjaajien tiedot löydät SeAMKin opinto-ohjaajat -sivulta.