SeAMKissa vietettiin turvallisuusviikkoa

kategoria: SeAMK Info
Esittelijöitä ja vierailijoita messuständillä./Presenters and visitors at the fair stand.

Turvallisuus ja sen ylläpitäminen ovat tärkeässä roolissa SeAMKissa, ja siksi SeAMKissa on vietetty turvallisuuden teemaviikkoa 18.–22.3.2024. Eri puolilla kampusta on ollut aiheeseen liittyviä tapahtumia, luentoja ja tietoiskuja.

Kampustalon turvallisuuteen pääsi tutustumaan turvallisuuskävelyllä ja Järjestöpisteellä saattoi harjoittaa ensiaputaitojaan ja tutustua vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaan. Tietosuojasta ja tietoturvasta niin opiskelussa, töissä kuin vapaa-ajalla oli mahdollista saada mojovan tietopaketin. Myös SeAMKin paloturvallisuusasioita käytiin läpi. Hyvinvoinnin edistämistä tutkailtiin osana turvallisuutta fyysisen, sosiaalisen ja mielenterveyden kannalta.

Kiitos kaikille osallistujille!

Kansalaisjärjestöt tekevät Suomessa merkittävä turvallisuustyötä

SeAMKin järjestöpisteellä järjestötyön mahdollisuuksia esittelivät (vas.) Janne Ritola Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta (Vapepa), Johanna Paul ja Teija Matalamäki SPR:stä, Kaija Hauta-aho Etelä-Pohjanmaan hengitysyhdistyksestä sekä Juha Turpeinen MIELI ry:stä.

– Opiskelijoilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia sitoutua vapaaehtoistoimintaan vuosiksi eteenpäin. Järjestöillä on kuitenkin paljon myös lyhytaikaista, projektityyppistä toimintaa, Johanna Paul ja Teija Matalamäki vinkkaavat.

Ihmisiä seisomassa esittelypisteillä./ People standing at fair stands.

Tutustumista Kampustaloon

Kampustalolle suuntautuneen turvallisuuskävelyn yhteydessä henkilökunta pääsi tutustumaan muun muassa sammutusvälineistöön.

Kävelyä isännöivät huoltomestari Juho Matalamäki ja suunnittelija, kirjastopalvelut (Kampustalon turvallisuusvalvoja) Jarkko Meronen.

Yksi henkilö esittelee sammutusvälineistöä, ja pari henkilöä katselee./ One person demonstrates the fire extinguishing equipment, and a couple of people watch.

Tavoitteena turvallinen arki

SeAMKin turvallisuusviikon ohjelmaan sisältyi myös turvallisuusaiheisia luentoja. Tietoturvasuunnittelija Jarmo Jaskari (kuvassa oik.) kävi läpi tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviä kysymyksiä.

Kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Asmo Myllyaho perehdytti kiinnostuneita paloturvallisuusasioihin. Kummallekin Teamsissa toteutetulle luennoille osallistui joitakin kymmeniä SeAMKin opiskelijoita ja työntekijöitä.

– Olennaista on oivaltaa, että turvallisuus rakentuu arkisista valinnoista: klikkaanko sähköpostissa olevaa linkkiä, vaihdanko säännöllisesti palovaroittimen patterit tai millaista sisältöä jaan somessa. Näitä valintoja teemme jokainen päivittäin, Jaskari ja Myllyaho muistuttavat.

Kaksi henkilöä nojaa käytävän kaiteeseen./ Two people are leaning on the railing of the corridor.

Hyvinvoinnin edistämistä tehtiin tutuksi

Turvallisuusviikon päätöspäivänä nursing-opiskelijoiden tapahtumapisteet valtasivat Frami F:n aulan. Tarjolla oli muun muassa elvytyksen harjoittelua (kuvassa), verenpaineen mittausta, niskahierontaa, stressinpurkukeinoja ja musiikkiterapiaa.

Ryhmänohjaaja Sinikka Vainionpää kehui opiskelijoidensa heittäytymistä ja toivoi, että tapahtumalle saataisiin jatkoa tulevina vuosina.

Elvytyksen harjoittelua elvytysnukella.

Turvallisuusviikon järjestivät yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMO sekä Sodexo Oy.

Teksti ja kuvat: Mervi Lehtola