GrowUp Students | SeAMK.fi

GrowUp Students

Expose your ideas and be creative – think like an entrepreneur

GrowUp Students on kasvukilpailu ja valmennusprosessi opiskelijoiden yritysideoille ja valmiille yrityksille. Opiskelijat voivat osallistua kilpailuun yksin tai tiiminä, suomeksi tai englanniksi. Jokaisessa mukana olevassa korkeakoulussa (SeAMK, VAMK, TAMK ja SAMK) järjestetään omat etukäteisvalmennukset ja semifinaali. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa järjestettävään finaaliin osallistuu 16 kilpailijaa: jokaisesta korkeakouluista kolme yritysideaa ja yksi valmis yritys.

GrowUp Students -kilpailussa tuomaristo arvioi kilpailijoiden pitchausta sekä yritysidean tai yrityksen toteutettavuutta, potentiaalia, uutuusarvoa, tiimiä, skaalautuvuutta ja taloutta. Kilpailun aikana opiskelija saa asiantuntijoilta henkilökohtaista ohjausta liikeidean ja liiketoiminnan kirkastamiseen, kehittämiseen ja mittaamiseen.

Kilpailun rakenne

1. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 31.1.2023 mennessä tästä linkistä.

2. Etukäteisvalmennukset

Opiskelija osallistuu kotikorkeakoulussaan järjestettäviin GrowUp Students -etukäteisvalmennuksiin. Etukäteisvalmennuksissa käydään läpi tarkemmin opiskelijan ideaa/yritystä ja miten opiskelija voisi kehittää sitä. Lisäksi opiskelija osallistuu pitchaus-harjoituksiin. Tämän jälkeen opiskelija on valmis osallistumaan semifinaaliin.

3. Semifinaali

Opiskelija osallistuu kotikorkeakoulussaan järjestettävään semifinaaliin, jossa hän pitchaa yritysideansa tuomaristolle. Semifinaaleista finaaliin jatkaa yhteensä kaksitoista yritysideaa ja neljä yritystä.

SeAMKin semifinaali järjestetään 7.2.2023 klo 9-12 Y-Zonessa.

4. Finaali 14.2.2023 klo 10-17

Finaali järjestetään 14.2.2023 klo 10-17 SeAMKissa, keltaisessa auditoriossa (F128). Yhteensä finaaliin osallistuu 12 yritysideaa ja 4 yritystä. Finaalissa kilpailijat pitävät 3 minuutin pitchauksen yritysideastaan tai yrityksestään tuomaristolle. Pitchausten jälkeen opiskelija osallistuu sparraukseen, jossa asiantuntijat antavat henkilökohtaista ohjausta yritysidean tai yrityksen kehittämiseksi.

Sarjat

GrowUp Students 2023 -kilpailussa on kaksi sarjaa:

1. Yritysideat

GrowUp Students yritysidea -sarjaan voi lähteä nimensä mukaisesti pelkällä idealla. Idea voi olla tuote tai palvelu – käytännössä ihan mitä tahansa, mistä voisi tehdä liiketoimintaa.

2. Valmiit yritykset

GrowUp Students valmiit yritykset -sarjaan voi lähteä, mikäli yrityksellä on y-tunnus tai opiskelija harjoittaa aktiivisesti yritystoimintaa esim. kevytyrittäjänä.

Palkinnot

Kummankin sarjan voittaja ja toiseksi sijoittunut palkitaan rahapalkinnolla.

GrowUp Students yritysidea -sarja:
Ensimmäinen sija 1000€
Toinen sija 500€

GrowUp Students valmiit yritykset -sarja:
Ensimmäinen sija 1000€
Toinen sija 500€

Yhteistyössä

GrowUp Students 2023 kilpailua järjestämässä:

Seinäjoen ammattikorkeakoulu
INTO Seinäjoki
Etelä-Pohjanmaan kauppakamari
Seinäjoki Entrepreneurship Society – SeiES

Yhteistyökumppanit

LähiTapiola

Kilpailun historia

GrowUp Students on saanut alkunsa Etelä-Pohjanmaalla useampana vuonna järjestetystä menestyksekkäästä pk-yritysten Grow Up -kasvuyrityskilpailusta. Kasvuyritysten sijaan GrowUp Students -kilpailussa yritysideoitaan ja yrityksiään pääsevät testaamaan neljän ammattikorkeakoulun opiskelijat.

GrowUp Students -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017 Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Vuonna 2018 mukaan tulivat Vaasan ja Tampereen ammattikorkeakoulut. Vuoden 2023 kilpailu on kilpailun 6. vuosi.

  • 2022 VOITTAJAT

    Ideasarja

    1. Cropcorn
    A platform to discover local producers, small businesses and events
    2. LighthouseOS
    Kevyt ja helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä, jonka avulla on mahdollista saada kokemattomat koneen käyttäjät internet-aikakaudelle sekä valjastaa käytetyt läppärit jälleen toimiviksi koneiksi!

    Yrityssarja

    1. BrightLife
    Brightlife kehittää ja tuottaa mielenterveyspalveluiden saatavuutta ja laatua tehostavaa SaaS-malliin (software as a service) nojautuvaa Online toiminta-alustaa, jossa avuntarvitsijat ja avunantajat (psykoterapeutit) voivat helposti ja turvallisesti kohdata toisensa. Tarkoituksena on tehostaa ammattilaisten työtä heille suunnitellun internet- alustan avulla, jonka kautta he voivat entistä tehokkaammin hoitaa asiakkaitaan ja seurata heidän mielenterveytensä kehittymistä. Alusta sisältää erilaisia mielenterveysammattilaisten työtä helpottavia palveluja kuten asiakkaiden ajanvaraus ja kotitehtävät, turvallinen viestintä asiakkaiden kanssa sekä laskutuspalvelu ammattilaisille.

    Tulevaisuudessa tarkoituksena on kehittää puhelinsovellus alustan tueksi mielenterveysongelmista kärsiville. Sovelluksen tavoitteena on tehostaa ja madaltaa ihmisten kynnystä hyödyntää mielenterveyspalveluja. Asiakkaat voivat osallistua valitsemansa terapeutin etävastaanotolle suoraan sovelluksen kautta sekä terapeutit voivat suoraan jakaa asiakkailleen kotitehtäviä sovelluksen kautta. Jaetut kotitehtävät ja niistä saatu informaatio sekä data tuottaisivat reaaliaikaista palautetta terapeuteille, jolloin terapeuttien on entistä helpompi seurata asiakkaiden paranemisprosessia ja tuottaa entistä yksilöllisempiä hoitopolkuja asiakkaille

    2. Kätevä
    Etäterveysasema Kätevä on yksityinen terveysteknologia-alan yritys, joka kehittää teknologiaa sekä työkaluja ennakoivan, tehokkaan, edullisen ja saavutettavan terveydenhuollon toteuttamiseksi.

  • 2020 VOITTAJAT

    Yritysideoiden sarjan voittajaksi tuomaristo arvioi Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Miisa Hiltusen, Antti Herkmanin, Vera Niemisen ja Roosa Liiaksen Share & Save -yhteiskäyttökonseptin asumisessa.

    Toisella sijalla palkittiin Tampereen yliopiston opiskelijoiden Devangini Patelin ja Sriram Kumarin idea, jonka avulla lapset ja heidän vanhempansa tutustutetaan leikin ja kokeilun avulla tekoälyyn, sen mahdollisuuksiin ja erilaisiin sovelluksiin.

    Valmiiden yritysten sarjan voittajaksi tuomaristo nosti Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijan Matti Lindroosin Sensor.it:n . Palvelukokonaisuus perustuu olemassa olevaan, edulliseen ja varmatoimiseen anturiteknologiaan ja soveltuu erilaisten tilojen, harrastuspaikkojen ja tapahtumien käyttäjä- tai kävijälaskentaan ja analysointiin.

    Yrityssarjassa toiseksi sijoittui niin ikään Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijan Ollipekka Kivinin Etäterveysasema Kätevä.

  • 2019 VOITTAJAT

    Kilpailun yritysideasarjan voitti SeAMKin opiskelija Belkys Sanders ideallaan kevytyrittäjät ja heidän palvelunsa yhdistävällä EZY-mobiilisovelluksella. Toisena ideasarjassa palkittiin Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Maureen Fontainen, Christian Liefeldtin ja Mathilde Hermantin idea OWE – Open World Exchange. Erityisesti kansainvälisille opiskelijoille suunnatussa yhteisöpalvelussa ihmiset voivat vaihtaa kokemuksiaan ja tietojaan elämästä eri puolilla maailmaa.

    Valmiiden yritysten sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi SeAMKin opiskelija Pietari Sillaston Reissujunan. Reissujuna järjestää elämyksellisiä museojunamatkoja erilaisiin kulttuurikohteisiin kuten esimerkiksi festivaaleille. Reissujunan työryhmään kuuluvat myös juna-asiantuntija Juhana Siren, sarjayrittäjä Robert Ramstedt, viestinnän opiskelija Liisa-Anneli Haavisto ja tekninen asiantuntija Antero Alku.

    Toiseksi valmiiden yritysten sarjassa sijoittui SeAMKin opiskelija Jenny Ekman-Kaivosen Vaasan Västervikissä sijaitseva liikuntastudio.

    Kunniamaininna parhaasta pitchauksesta saivat SeAMKin opiskelijat Francisca Gomes ja Mubarek Abdillahi.

  • 2018 VOITTAJAT

    Finaaliin tiensä olivat selvittäneet neljä kilpailijaa tai tiimiä kustakin kilpailuun osallistuneesta korkeakoulusta: Seinäjoen ammattikorkeakoulusta (SeAMK, kilpailun järjestäjä), Vaasan ammattikorkeakoulusta (VAMK) ja Tampereen ammattikorkeakoulusta (TAMK).

    Kilpailun voittajaksi tuomaristo valitsi pitkällisen harkinnan jälkeen Mindi Pekolan ja tämän Anouk Studion. Jo toimiva Anouk Studio myy korkealaatuisia nykytaidejulisteita taiteilijoiden taideteoksista ympäri maailmaa. Yrityksen tavoitteena on mahdollistaa taiteen osto mahdollisimman monelle siitä kiinnostuneelle. Palkinnoksi voittaja sai 1500 euroa.

    Toiseksi kilpailussa sijoittui Eero Jääskeläisen Oree Oy. Oree Oy tuottaa pesukemikaaleja niin kuluttajille kuin yrityksille. Kuluttajille on suunnattu Fure® – autonhoitotuotesarja, joka on Oree Oy:n omistama tavaramerkki. Yrityksille Oree tuottaa private label -tuotteita ja suurempia määriä esimerkiksi autopesuloille. Toiseksi sijoittunut Eero Jääskeläinen sai 1000 euroa.

    Kolmanneksi sijoittui VAMKissa opiskelevien Robin Bulzin, Sonia Smolinskan, Linda Herrmannovan, Kasper Kumpulaisen, Arttu Koskela-Koiviston ja Daan Pladetin idea Cuppa. Ryhmälle palkintorahaa kertyi 500 euroa.

    Parhaaksi pitchaukseksi tuomaristo valitsi Adrien Hustachen ja viiden muun tamperelaisen opiskelijan Journey in HEL -konseptin, joka esittelee Suomea lentojen välissä Helsinki-Vantaan lentoasemalle jääville turisteille.

  • 2017 VOITTAJAT

    Finaalissa 2017 kilpaili 12 liikeideaa, joista voittaja sai palkinnoksi 1000 euroa ja toiseksi ja kolmanneksi tulleet 500 euroa.

    Kilpailun voitti ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija Elmeri Aukeala käytävähara-työnimellä kulkevalla viheralueiden hoitoon liittyvällä liikeidealla. Jaetulla toisella sijalla olivat sosionomiopiskelija Jonna Leppäharju Unenlahja yrityksellään sekä sairaanhoitajaopiskelija Jaakko Ilin sosiaali- ja terveysalalle apuvälineitä myyvällä liikeideallaan.

    Paras pitchaus -kunniakirja myönnettiin International Business opiskelijoille Sadi Hasanoville (SeAMK) sekä Daria Khaskinalle (JAMK).

    GrowUp Students -kilpailun voittajat.
    Kuvassa vasemmalta oikealle: Jonna Leppäharju, Elmeri Aukeala, Jaakko Ilin, Sadi Hasanov ja Daria Khaskina.

Lisätietoja kilpailusta

SeAMK placeholder kuva

Merja Juppo

Lehtori

sähköposti

Merja.Juppo(a)seamk.fi

puhelin

+358408398622