Kevään 2021 toinen yhteishaku | SeAMK

Kevään 2021 toinen yhteishakuHakuaika 17.3. - 31.3.2021

Kevään toinen yhteishaku

17.03.2021klo08:00–31.03.2021klo15:00

SeAMKissa on haettavana 15 AMK-tutkintoon johtavaa ja 6 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa.

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa. Kevään toisen yhteishaun hakuaika on 17.3. – 31.3.2021. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa. Hakuaika alkaa ensimmäisenä hakupäivänä klo 8.00 ja päättyy viimeisenä päivänä klo 15.00.

Hakemisen ohjeet

Tietoa hakemisesta yhteishaussa ja esim. ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen löydät Opintopolun Näin haet yhteishaussa korkeakouluun- sivulta.

Näin haet SeAMKiin – kaikille avoimet hakuklinikat

Hakuklinikalla voit kysyä mieltä askarruttavia asioita hakuun ja opiskelijavalintaan liittyen SeAMKin Hakijapalveluiden edustajilta. Tilaisuus järjestetään etänä Teams-yhteydellä ja se on kaikille avoin, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Hakuklinikat järjestetään

18.3.2021 klo 14.00-15.00 ja 23.3.2021 klo 17.00-18.00. Lisätietoja SeAMKin Tapahtumat- sivulla

Koulutustarjonta ja hakukohteiden valintaperusteet

Koulutustarjonta ja hakukohteiden valintaperusteet löytyvät Opintopolku-palvelusta. SeAMKissa haettavana olevat kohteet löytyvät hakusanoilla “seamk kevät 2021”. Tietoa hakukohteiden hakuun ja opiskelijavalintaan liittyvistä tiedoista löydät Opintopolusta koulutuksen valitsemisen jälkeen välilehdeltä “Hakeminen”. Tutustuthan huolellisesti Opintopolun hakukohteen tietoihin.

Valintatavat

AMK-hakukohteiden valintatavat

AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa (poislukien Kulttuurituottaja (AMK)-koulutus) opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen kautta. Todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen aloituspaikkamäärät vaihtelevat hakukohteittain. Lisätietoa aloituspaikkamäärien jakautumisesta valintatavoittain löydät Opintopolun hakukohteen tiedoista.

Todistusvalinnassa huomioidaan ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittaneet tietyin edellytyksin. Ylioppilastutkinnolla (suomalainen tai kansainvälinen) ja ammatillisella perustutkinnolla hakeville on omat aloituspaikkamääränsä, jotka vaihtelevat hakukohteittain. Ammatillisen perustutkinnon todistusvalinnassa huomioidaan 1.8.2015 alkaen suoritetut tutkinnot. Näyttötutkintona suoritettuja ammatillisia perustutkintoja ei todistusvalinnassa huomioida. Jos ei ole todistusvalinnassa huomioitavaa tutkintoa esim. on suorittanut ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai esim. ammatillisen perustutkinnon ennen 1.8.2015, osallistu AMK-valintakokeeseen.

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella. AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista, eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä. Todistusvalinnan kautta valituksi tulleiden hakijoiden ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluaa vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa, kannattaa osallistua AMK-valintakokeeseen.

Valtakunnallista tietoa todistusvalinnasta ja AMK-valintakokeesta löytyy ammattikorkeakouluun.fi- sivulta.

Kulttuurituottaja (AMK)  ja ylempien AMK-hakukohteiden valintatapa

Kulttuurituottaja (AMK)- koulutuksessa sekä ylemmissä AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijat valitaan oman, erillisen valintakokeen perusteella.

Tarkempia tietoja hakukohteiden valintakokeista löytyy Opintopolun hakukohteen tiedoista.

Valintakokeet ja valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Tietoa kevään yhteishakujen hakukohteiden valintakokeista, valintakoeajankohdista ja sijainnista päivitetään SeAMKin Valintakokeet -sivulle.

Mikäli tarvitset valintakokeeseen yksilöllisiä järjestelyjä löydät ohjeet samalta sivulta. Yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeeseen tulee hakea erillisellä lomakkeella.

Opiskelijavalinta​

Opiskelijavalinnat todistusvalinnan osalta julkaistaan viimeistään 31.5.2021 ja muiden valintatapojen osalta viimeistään 9.7.2021. Kaikki hakijat näkevät oman tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 16.7.2021 klo 15.00. Varasijalta hyväksytyllä on 7 vrk ottaa tarjottu paikka vastaan. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 2.8.2021 klo 15.00. Paikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi muuttaa tai peruuttaa sitä myöhemmin. Kun otat opiskelupaikan vastaan, sinua ei katsota enää ensikertalaiseksi hakijaksi.

Opinnot alkavat syksyllä 2021. Tietoa opintojen aloituksesta päivitetään SeAMKin tietoa uusille opiskelijoille- sivulle.

Opiskelijavälinehankinnat

Uudelta opiskelijalta edellytetään, että hänellä on käytössään oma henkilökohtainen kannettava tietokone koko opiskelun ajan. Tietokoneessa on hyvä olla vähintään seuraavat ominaisuudet: prosessori-i5 tasoinen pc-kone, mielellään vähintään 8 GB muistilla. Tekniikan yksikössä opiskeleville suositellaan lisäksi hankinnan yhteydessä huomion kiinnittämistä riittävän laadukkaaseen näytönohjaimeen. Käyttöjärjestelmäksi suositellaan Windows 10 -käyttöjärjestelmää.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tarjoaa opiskelijan käyttöön toimistosovelluspaketin (tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitysgrafiikka) maksutta opiskelun ajaksi. Lisäksi opiskelijalle tarjotaan maksuton mahdollisuus päivittää käyttöjärjestelmä viimeisimpään Windows-versioon.

Tutustu koulutuksiin:

Huom! Seinäjoella SeAMKin tiloissa alkaa syksyllä 2021 Tampereen ammattikorkeakoulun Bioanalyytikko (AMK)- koulutus. Koulutus on haettavana kevään toisessa yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakoulun koulutustarjonnassa. Lisätietoa TAMKin Bioanalyytikko (AMK) koulutuksesta löydät Opintopolusta.