Kevään 2022 toinen yhteishaku | SeAMK

Kevään 2022 toinen yhteishakuHakuaika 16.3.–30.3.2022

Kevään toinen yhteishaku

16.03.2022klo08:00 – 30.03.2022klo15:00

SeAMKissa on haettavana 15 AMK-tutkintoon johtavaa ja 7 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa.

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa. Kevään toisen yhteishaun hakuaika on 16.3.–30.3.2022. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa. Hakuaika alkaa ensimmäisenä hakupäivänä klo 8.00 ja päättyy viimeisenä päivänä klo 15.00.

Hakemisen ohjeet ja Näin haet SeAMKiin -hakuklinikat

Tietoa hakemisesta yhteishaussa ja esim. ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen löydät Opintopolun Näin haet yhteishaussa korkeakouluun- sivulta.

SeAMK järjestää koulutuksistamme kiinnostuneille hakijan illan 14.3.2022 klo 18.00. Järjestämme lisäksi 17.3.2022 klo 14.00-15.00 ja 24.3.2022 klo 17.00-18.00 hakuklinikat, joissa on mahdollisuus kysyä mm. hakemisesta ja valintaperusteista. Lisätietoja ja linkit virtuaalisiin tapahtumiin löydät opo-sivultamme. Tervetuloa mukaan!

Koulutustarjonta ja hakukohteiden valintaperusteet

Koulutustarjonta ja hakukohteiden valintaperusteet löytyvät Opintopolku-palvelusta. SeAMKissa haettavana olevat hakukohteet ja valintaperusteet löytyvät hakusanoilla “seamk kevät 2022”. Tutustuthan huolellisesti Opintopolun hakukohteen tietoihin.

 

Katso tästä alta videolta tietoa kevään toisesta yhteishausta. Videolta löydät myös vinkkejä SeAMKin koulutustarjonnan löytämiseen uudesta Opintopolusta.

Valintatavat

AMK-hakukohteiden valintatavat

AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa (poislukien Kulttuurituottaja (AMK)-koulutus) opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen kautta. Todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen aloituspaikkamäärät vaihtelevat hakukohteittain. Lisätietoa aloituspaikkamäärien jakautumisesta valintatavoittain löydät Opintopolun hakukohteen tiedoista.

Todistusvalinnassa huomioidaan ylioppilastutkinnon, kansainvälisen EB-, IB- ja RP/DIA-tutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittaneet tietyin edellytyksin. Ylioppilastutkinnolla (suomalainen tai kansainvälinen) ja ammatillisella perustutkinnolla hakeville on omat aloituspaikkamääränsä, jotka vaihtelevat hakukohteittain. Ammatillisen perustutkinnon todistusvalinnassa huomioidaan 1.8.2015 alkaen suoritetut tutkinnot. Näyttötutkintona suoritettuja ammatillisia perustutkintoja ei todistusvalinnassa huomioida. Jos ei ole todistusvalinnassa huomioitavaa tutkintoa esim. on suorittanut ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai esim. ammatillisen perustutkinnon ennen 1.8.2015, osallistu AMK-valintakokeeseen.

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella. AMK-valintakoe ei edellytä ennakkovalmentautumista, eikä siihen liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä. Todistusvalinnan kautta valituksi tulleiden hakijoiden ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluaa vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa, kannattaa osallistua AMK-valintakokeeseen.

Valtakunnallista tietoa todistusvalinnasta ja AMK-valintakokeesta löytyy ammattikorkeakouluun.fi- sivulta.

Kulttuurituottaja (AMK)  ja ylempien AMK-hakukohteiden valintatapa

Valintaperusteet löytyvät Opintopolusta alla esitettyjen linkkien kautta.

Ylempään AMK-tutkintoon johtavat koulutukset

Valintakokeet ja valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Tietoa kevään yhteishakujen hakukohteiden valintakokeista, valintakoeajankohdista ja sijainnista on päivitetty SeAMKin Valintakokeet -sivulle.

Mikäli tarvitset valintakokeeseen yksilöllisiä järjestelyjä löydät ohjeet samalta sivulta. Yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeeseen tulee hakea erillisellä lomakkeella.

Opiskelijavalinta​

Opiskelijavalinnat todistusvalinnan osalta julkaistaan viimeistään 30.5.2022 ja muiden valintatapojen osalta viimeistään 8.7.2022. Kaikki hakijat näkevät oman tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Viimeistään 8.7.2022 opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 15.7.2022 klo 15.00. Varasijalta hyväksytyllä on 7 vrk ottaa tarjottu paikka vastaan. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 2.8.2022 klo 15.00. Paikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi muuttaa tai peruuttaa sitä myöhemmin. Kun otat opiskelupaikan vastaan, sinua ei katsota enää ensikertalaiseksi hakijaksi.

Opinnot alkavat syksyllä 2022. Tietoa opintojen aloituksesta päivitetään SeAMKin tietoa uusille opiskelijoille -sivulle.

Opiskelijavälinehankinnat

Uudelta opiskelijalta edellytetään, että hänellä on käytössään oma henkilökohtainen kannettava tietokone koko opiskelun ajan. Tietokoneessa on hyvä olla vähintään seuraavat ominaisuudet: prosessori-i5 tasoinen pc-kone, mielellään vähintään 8 GB muistilla. Tekniikan yksikössä opiskeleville suositellaan lisäksi hankinnan yhteydessä huomion kiinnittämistä riittävän laadukkaaseen näytönohjaimeen. Käyttöjärjestelmäksi suositellaan Windows 10 -käyttöjärjestelmää.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tarjoaa opiskelijan käyttöön toimistosovelluspaketin (tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitysgrafiikka) maksutta opiskelun ajaksi.

Tutustu koulutuksiin: