Lisähaku

29.07.2019klo08:00–07.08.2019klo15:00

Hae opiskelupaikkaa vielä syksyksi SeAMKin lisähaussa!

Lisähaku

SeAMKin kevään yhteishaun lisähaku järjestetään 29.7.–7.8.2019. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi  Nettihaku sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 15.00.

Haettavana olevat koulutukset julkaistaan tällä sivulla viimeistään 26.7.2019.

 

Hakukohteen valintaperusteet

Hakukohteen valintaperusteet löytyvät Opintopolusta. SeAMKissa haettavana olevat kohteet löytyvät hakusanoilla “SeAMK lisähaku 2019”.

Tarkempaa tietoa hakukohteen valintaperusteista löydät Opintopolusta koulutuksen valitsemisen jälkeen välilehdeltä “Hakeminen”. Katso välilehdeltä kohta ”lisähaku” ja löydät tietoa mm. valintakokeen ajankohdasta.

Lisähaun valintakokeet

Valintakoetiedot löytyvät Opintopolusta hakukohteiden valintaperusteista. Valintakokeeseen voivat osallistua kaikki hakukelpoiset hakijat. SeAMK lähettää tiedotteen valintakokeesta sähköpostitse hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Muistathan siis tarkistaa hakulomakkeesi tiedoista Oma Opintopolku -palvelun kautta, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi oikein. Seuraa myös aktiivisesti sähköpostiasi ja muista tarkistaa roskapostikansiosi siltä varalta, että viestit päätyvät sinne. Huolehdi, että sähköpostilaatikkosi ei ole täynnä.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnat julkistetaan viimeistään 20.8.2019. Kaikki hakijat näkevät oman tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta. Opiskelijaksi hyväksytyn tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa viimeistään 30.8.2019 klo 15.00 mennessä. Opiskelijaksi hyväksytyn on lisäksi toimitettava kopiot lisähaussa käyttämistään todistuksista opiskelupaikan vastaanottamisen määräaikaan eli 30.8.2019 klo 15.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen hakijapalvelut(at)seamk.fi.

Vaadittavat kopiot:

1. Koulutodistuskopio jonkin alla mainitun tutkinnon tutkintotodistuksesta:

– ammatillinen perustutkinto, opisto- tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto
– ammatti- tai erikoisammattitutkinto
– pelkkä lukion päättötodistus (mikäli et ole suorittanut ylioppilastutkintoa)
– yo-todistus (mikäli suoritettu ennen vuotta 1990) tai
– ulkomainen tutkinto ja lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän käännöksestä (käännöksessä tulee olla kääntäjän allekirjoitus ja leima) suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, mikäli tutkintotodistuksen kieli ei ole jokin näistä.

Koulutodistuskopiota tarvitsemme hakukelpoisuutesi tarkistamiseksi.

Huom! Kopio opintokortista, opintosuoritusotteesta tai tutkintotodistuksen liitteestä ei ole riittävä. Ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinnosta ei tarvitse toimittaa todistuskopiota!

Sinun ei tarvitse toimittaa koulutodistuskopioita, mikäli
– olet suorittanut ylioppilastutkinnon vuoden 1990 jälkeen. Näemme ylioppilastutkintotiedot suoraan YTL:stä.
– olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon (esim. lähihoitaja, merkonomi) 1.1.2018 jälkeen. Saamme tutkintotietosi Koski-palvelusta. Huomaathan, että mikäli olet suorittanut ammatti- tai erikoisammattitutkinnon (esim. koulunkäyntiavustaja, hieroja), sinun tulee toimittaa todistuskopiot. Tarkista tutkinnon nimi saamastasi tutkintotodistuksesta.

2. Poissaolevaksi ilmoittautuvan lakisääteisen syyn todentava dokumentti (ks. kohta Rajattu poissaolo-oikeus ensimmäisenä lukuvuonna osoitteesta www.seamk.fi/opiskelijavalinnat )

 

Katso opintojen aloituspäivä sivulta www.seamk.fi/uusiopiskelija ko. koulutuksen kohdalta.

Opiskelijavälinehankinnat

Uudelta opiskelijalta edellytetään, että hänellä on käytössään oma henkilökohtainen kannettava tietokone koko opiskelun ajan. Tietokoneessa on hyvä olla vähintään seuraavat ominaisuudet: prosessori-i5 tasoinen pc-kone, mielellään vähintään 8 GB muistilla. Tekniikan yksikössä opiskeleville suositellaan lisäksi hankinnan yhteydessä huomion kiinnittämistä riittävän laadukkaaseen näytönohjaimeen. Käyttöjärjestelmäksi suositellaan Windows 10 -käyttöjärjestelmää.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tarjoaa opiskelijan käyttöön toimistosovelluspaketin (tekstinkäsittely, taulukkolaskenta ja esitysgrafiikka) maksutta opiskelun ajaksi. Lisäksi opiskelijalle tarjotaan maksuton mahdollisuus päivittää käyttöjärjestelmä viimeisimpään Windows-versioon.

Tutustu koulutukseen: