Monimuotokoulutuksen kysyntä jatkuu vahvana – Lahdessa asuva tradenomiopiskelija kiittää opintojen joustavuutta ja käytännönläheisyyttä | SeAMK

Monimuotokoulutuksen kysyntä jatkuu vahvana – Lahdessa asuva tradenomiopiskelija kiittää opintojen joustavuutta ja käytännönläheisyyttä

kategoria: Hakijalle

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 15. syyskuuta. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa oli haettavana kymmenen AMK-koulutusten hakukohdetta, joista kolme päivätoteutuksena ja seitsemän monimuotototeutuksena.

SeAMKiin hakeneita on yhteensä 2157. Monimuotototeutuksena järjestettävien koulutusten suosio jatkaa vahvana viime vuosien tapaan. SeAMKin koulutuksista eniten hakijoita on monimuotototeutuksena tarjottavaan sosionomikoulutukseen, johon haki 444 hakijaa.

Monimuotototeutuksena tarjotut opinnot sopivat hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin ja ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan trendinomaisesti. Kiinnostavia koulutuksia etsitään nyt valtakunnallisesti asuinpaikasta riippumatta.

Tradenomiopiskelija Sanna Laine sai opiskelupaikan SeAMKista viime syksyn yhteishaussa toisella yrittämällä ja aloitti opinnot tammikuussa. Sosionomiksi aiemmin kouluttautunut ja alalla työskentelevä Laine on harkinnut alanvaihtoa. Hän tavoittelee tutkinnon valmistumista ripeässä aikataulussa, joten opintojen joustavuudelle on odotuksia. Ensimmäisen vuoden kokemuksella odotukset ovat Laineen mukaan täyttyneet.

”Asun Lahdessa ja monimuoto-opinnot soljuvat hyvin töiden ohella täältäkin käsin, sillä lähiopetusta on yksi lauantai kuukaudessa. Kursseja käydään pääsääntöisesti verkossa Moodle-alustalla ja tehtävien palautusajat ovat pitkiä – jopa kuukausia. Jos ilmenee jotakin ongelmia, opettajat ja opinto-ohjaaja ovat vain sähköpostiviestin päässä.”

Laine kertoo tavoittelevansa valmistumista noin vuoden ohjeellista aikataulua nopeammin. Arjen, työn ja opintojen yhdistäminen on osoittautunut hänen mukaansa mahdolliseksi, mistä hän jakaa kiitosta.

”Monimuoto-opinnot mahdollistavat oman arjen ja koulun sovittamisen mielestäni todella hyvin. Edellisestä koulutuksestani sain mukavasti hyväksiluettua kursseja. Koska taloushallinto ei hirveästi inspiroi minua, olen muokannut opintopalettiini enemmän mielenkiintoisia markkinoinnin kursseja. Olen myös vauhdittanut opintoja kesäopinnoilla ja liittymällä muiden ryhmien kursseille, koska haluan valmistua vuoden etuajassa. SeAMK tarjoaa halukkaille paljon käytännönläheistä opiskelua esimerkiksi yritys- ja projektiopintojen muodossa. Nytkin olen aloittamassa projektia, jossa kehitämme oikealle yritykselle somemainontaa. Tästä saa aidon tekemisen ohella opintopisteitä ja mainiota oppia tuleviin töihin”, Laine toteaa.

Haun seuraavat askeleet:

  • AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen kautta
  • AMK-valintakoe, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, järjestetään ajalla 1.11.–4.11.2021.
  • Opiskelijavalinnat julkistetaan viimeistään 26.11.2021. Opinnot alkavat tammikuussa 2022.
  • Lisätietoa: https://www.seamk.fi/hakuaika/syksyn-yhteishaku/