Paras korkeakoulu todistetusti

Näkymää Frami F-rakennuksen toisesta kerroksesta

Aloitin Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtorina poikkeusoloissa kesken koronaepidemian. Tätä voi pitää melkoisena haasteena Suomen nuorimmalle korkeakoulun rehtorille! Puoleen vuoteen on mahtunut haasteita, mutta myös paljon positiivista. SeAMK oli jo vuonna 2019 päättänyt panostaa digitukeen ja opiskelijoiden tukipalveluihin. Nämä päätökset ovat osoittautuneet kullanarvoisiksi.

Erityisen iloisia uutisia tuli helmikuun lopussa. Valmistuneet opiskelijat arvioivat kansallisessa AVOP -kyselyssä SeAMKin Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi. SeAMK sai esimerkiksi parhaat arvostelut oppimisympäristöissä, opiskelun tukipalvelussa ja opiskelutyytyväisyydessä. Monet tutkinto-ohjelmistamme rankattiin myös Suomen parhaiksi. Opiskelijakuntamme SAMO valittiin Suomen parhaaksi jo peräti viidennen kerran peräkkäin. Opiskelijakuntamme on huippu, ja myös se vaikuttaa opiskelijoiden viihtyvyyteen olennaisesti!

Loistavat tulokset eivät ole tulleet sattumalta. Niiden eteen on tehty määrätietoista työtä jo vuosia. Me SeAMKissa olemme asettaneet tavoitteeksemme olla Suomen paras korkeakoulu opiskelijalle. Tuloksia myös mitataan samalla valmistuneiden kyselyllä koko maassa.

Luonnollisesti olemme iloisia siitä, että työ tuottaa hedelmää. Jokainen ammattikorkeakoulu ottaisi mielellään Suomen parhaan tittelin. Harva on kuitenkaan lähtenyt sitä yhtä suorasukaisesti tavoittelemaan kuin SeAMK. Määrätietoista työtä toimintamme kehittämiseksi on tehtävä edelleen. Tämän työn keskiössä SeAMKissa on opiskelija. Opiskelukokemuksen on oltava erinomainen. SeAMKin kampus ja tilat ovat Suomen hienoimmat. Kauniissa jokirannassa sijaitsee modernit oppimisympäristöt, joita ei syyttä ole rankattu Suomen parhaiksi. Ammattikorkeakoulun tekee kuitenkin sen ihmiset, niin opiskelijat kuin henkilökuntakin. SeAMKissa toivotamme tervetulleeksi kaikki uudet opiskelijat, ja väkemme tekee työtä suurella sydämellä opiskelijoitamme varten!

Jaakko Hallila
rehtori, toimitusjohtaja
SeAMK