TATTI-hanke esittäytyi Työterveyspäivillä 2023

Työterveyslaitoksen järjestämät Työterveyspäivät järjestettiin 3.-4.10.2023 Helsingissä Messukeskuksessa.

Työterveyspäivät ovat eri alojen työterveyden, työsuojelun ja työhyvinvoinnin asiantuntijoiden kokoontumis- ja tiedonhankintatilaisuus. Työterveyspäivät olivat oiva paikka esitellä Tatti-hankkeen saavutuksia ja toimintoja sekä kertoa hankkeen kokemuksista ja tuloksista.

Paikalla oli satoja osallistujia ja 39 näytteilleasettajaa ständeineen. Tatti-hankkeen toimijat osallistuivat täydellä viiden hengen kokoonpanolla ja hankkeelle oli varattu oma iso näytteilleasettajapaikka tilavasta pääaulasta. Olimme myös teettäneet suuren ja hienon taustaseinäkkeen tuomaan lisää näkyvyyttä ja huomiota hankkeelle.

Tatti-hankkeen ryhmäkuva työterveyspäiviltä
Tatti-hankkeen toimijat näytteilleasettajina

Esittelimme paikan päällä NOITOM-liikkeenkaappausjärjestelmäämme päälle puettavien sensoreiden avulla. Joku hankkeen toimijoista oli koko ajan koehenkilönä ja esitteli live-kuvan avulla sensoreiden toimintaa ja ergonomia-analyysien havainnekuvaa. Ständillämme kävi paljon eri alojen henkilöitä kyselemässä ja keskustelemassa järjestelmän toiminnasta. Oli mukava huomata, että ergonomian mittaukseen soveltamamme menetelmä herätti mielenkiintoa ja osa kävijöistä oli hankkeestamme kuullut jo jotain toista kautta.

Tatti-hanke päättyy vuoden vaihteessa ja nyt syksyllä on hyvä aika tiedottaa hankkeesta näkyvästi ja tehokkaasti. Puheillamme kävijät olivat joko yritysten edustajia tai työterveyden ammattilaisia ja asiantuntijoita. Selvää kiinnostusta oli myös jonkinlaisen yhteistyön virittelemiseksi tulevaisuudessa. Hankkeen menetelmiä olisi mahdollista toteuttaa myös maksullisena palvelutoimintana. Samalla ständillä kanssamme oli myös ulkoisia tukirankoja maahan tuova Meditas Oy, jonka kanssa hoiva-alan ergonomiamittauksissa yhteistyötä on jo toteutettu.

TATTI-hankkeesta pidettiin myös kymmenen minuutin puheenvuoro messujen päänäyttämöllä.  Merja Hoffrén-Mikkola ja Aleksi Frimodig esiintyivät vankalla ammattitaidolla ja vetivät havainnollisen esityksen hienosti läpi. Esitykseen mahtuivat hankkeen tavoitteet, toiminnot, menetelmät ja myös tärkeimmät tulokset.

Kaksi esittelijää esittelylavalla
Merja Hoffrén-Mikkola ja Aleksi Frimodig pitivät esityksen hankkeesta esiintymislavalla