Ruoka-ala kasvuun – tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta | SeAMK

Ruoka-ala kasvuun - tehoa kehittämistoimintaan yhteistyön kautta

kategoria: SeAMK Info

Ruoka-ala kasvuun –tilaisuus pidettiin SeAMKissa tiistaina 4.12. Tilaisuuteen oli kutsuttu ruoka-alan kehittäjiä, hankerahoittajia, sidosryhmiä, yrittäjiä ja muita toimijoita.

Valtakunnallinen Ruokasektorin koordinaatiohanke kattaa laaja-alaisesti pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämisalat lähiruoan, luomun ja luonnontuotteiden näkökulmasta. Yhteistyön tiivistämiseksi ja eri toimijoiden yhteen saattamiseksi järjestettiin maakunnallinen Ruoka-ala kasvuun -tilaisuus.

Tilaisuuteen koottiin yhteen ruoka-alan toimijoita miettimään miten alueella toteutetaan kehittämisaloihin liittyvää toimintaa ja levitetään onnistuneita käytäntöjä. Samalla kuultiin, mitä valtakunnallisesti tällä hetkellä tehdään ja voidaan poimia sieltä sopivia paloja oman maakunnan kehittämistoiminnan tueksi.

Tilaisuuden ohjelma

Aamupäivän kestäneessä tilaisuudessa eri tahot esittelivät omia hankkeitaan ja toimintaansa. Esillä olivat seuraavat tahot.

Ruokasektorin koordinaatiohankkeen esittely

Lähiruoka, luomu ja luonnontuotteet – valtakunnaisesti ja maakunnallisesti

Eri toimijoiden lyhyitä puheenvuoroja
– Ruokamatkailun kehittämishanke/ Suvi Takala, Into Seinäjoki Oy
– REGIONS4FOOD/ Soila Mäntymaa, SeAMK
– SME Organics – Luomun toimintasuunnitelma Etelä-Pohjanmaalle/ Anna Tall, SeAMK
– Ruokaprovinssin brändäyspilotista/ Juuli Seppälä, Foodwest Oy

Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistaminen/Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy

Superhyvä/ Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy

Ruokasektorin koordinaatiohankkeen toteuttavat Turun Yliopiston Brahea -keskus ja Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti sekä Pro Luomu ry aikajaksolla 1.9.2018 – 31.8.2021.