SeAMK käynnistää elokuussa uuden Tapahtumatuotannon osaaja -opintokokonaisuuden avoimen AMK:n opintoina

Kuva SeAMKin vuoden 2018 messuosastosta
SeAMKin messuosasto vuonna 2018. Tapahtumilla on monta funktiota: niillä viihdytetään, markkinoidaan, sitoutetaan ja ennen kaikkea tarjotaan unohtumattomia elämyksiä.

SeAMK käynnistää elokuussa uuden Tapahtumatuotannon osaaja -opintokokonaisuuden. Yhteensä 30 opintopisteen laajuinen kokonaisuus tarjotaan avoimien ammattikorkeakoulun opintoina ja se on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Opintokokonaisuus kattaa tapahtumatuotannon suunnittelun ja toteutuksen sekä palvelumuotoilun perusteet. Lisäksi koulutuksessa perehdytään brändäykseen, tarinallistamiseen ja uusien medioiden hyödyntämiseen tapahtumien markkinoinnissa ja toteutuksessa. Koulutuksessa tuodaan myös esiin tapahtumien poikkeusjärjestelyt ja varautumissuunnittelu osana tapahtumatuotantoa.

”Tapahtumilla on monta funktiota: niillä viihdytetään, markkinoidaan, sitoutetaan ja ennen kaikkea tarjotaan unohtumattomia elämyksiä. Omaleimainen ja vaikuttava tapahtuma on arvokas mahdollisuus niin yrityksille, julkisyhteisöille kuin yhteisöillekin, ja sen menestyksellinen toteuttaminen vaatii ammattitaitoa”, koulutuspäällikkö Esa Leikkari toteaa.

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat hallita ammattimaisen tapahtumatuotannon prosessin. Koulutuksen sisällöt soveltuvat yksityisen tai julkisen sektorin henkilöstölle, jonka työnkuvaan nyt tai tulevaisuudessa kuuluu tapahtumien järjestäminen. Koulutus soveltuu myös harrastustoiminnassa toteutettavien tapahtumien järjestäjille.

”Opinnot eivät edellytä aiempaa kokemusta tapahtumatuottamisesta mutta asian omaksumiselle on eduksi, jos osallistuja voi kohdentaa harjoitukset omaan suunnitteilla olevaan tapahtumaan”, Leikkari kertoo.

Kouluttajina toimivat SeAMKin kulttuurituotannon tapahtumatuotantoon ja visuaaliseen viestintään erikoistuneet lehtorit. SeAMKissa on kulttuurituottajien AMK- ja ylempi AMK-tasoinen tutkintokoulutus.

”SeAMKissa on pitkä kokemus kulttuurialan koulutuksesta sekä yhteistyöstä isojen valtakunnallisten ja myös kansainvälisien tapahtumien kanssa. Koulutus antaa hyvät valmiudet hyödyntää tapahtumatuotannon osaamista osana omaa työtä”, Leikkari sanoo.

Lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua

Koulutus järjestetään Seinäjoella, ja opintoihin sisältyy sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua verkossa Moodle-ympäristössä. Lähipäivät toteutetaan kerran tai kahdesti kuussa lauantaisin kello 8-16.

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 30 opintopistettä (op) ja se sisältää kaksi 15 opintopisteen laajuista moduulia. Suositeltavaa on ilmoittautua koko koulutuskokonaisuuteen, mutta voi myös ilmoittautua suorittamaan vain ensimmäisen moduulin. Toiseen moduuliin voi ilmoittautua syksyllä 2020, mikäli vapaita paikkoja jää.

Ilmoittautuminen 31.5. mennessä

Koulutukseen on tarjolla 30 paikkaa. Ilmoittautuminen päättyy 31. toukokuuta ja ilmoittautuneet valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tieto koulutukseen hyväksymisestä lähetetään ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen viimeistään 8.6.2020. Hyväksytyn opiskelijan tulee vahvistaa koulutuspaikka 15.6.2020 mennessä.

Koulutukseen ilmoittaudutaan sen verkkosivulla https://www.seamk.fi/osaamistaan-taydentavalle/taydennyskoulutus/tapahtumatuotanto/. Sivulta löytyy myös lisää tietoa muun muassa lähiopetusajoista sekä opintojaksojen sisällöistä.

Lisätietoja koulutuksesta:

Esa Leikkari
koulutuspäällikkö
Esa.Leikkari(a)seamk.fi
+358408304270