Biohiilen käyttöhyödyt kivennäismailla – kirjallisuuskatsauksen tuloksia

#

Turvemailla tapahtuu -tietoiskut tarjoavat kiinnostavaa asiaa ajankohtaisista aiheista joka kuukauden toisena perjantaina aamukahviaikaan klo 8.30–9.00. Voit osallistua tilaisuuksiin omalta koneeltasi Teamsin välityksellä.

Kaikille avoimissa ja maksuttomissa tilaisuuksissa pääset kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja vaihtuvilla teemoilla. Puheenvuorojen jälkeen on varattu mahdollisuus keskustelulle ja kysymyksille. Tilaisuuksiin ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Tietoiskuja ei myöskään tallenneta.

Liity mukaan tapahtumaan klikkaamalla osallistumislinkkiä (sama linkki joka tilaisuuteen): Osallistumislinkki
Saat myös lisättyä tapahtuman omaan kalenteriisi tämän sivun yläreunassa olevien linkkien kautta.

Tietoiskujen ajankohdat ja teemat

Pe 11.10. klo 8.30–9.00
Biohiilen käyttöhyödyt kivennäismailla – kirjallisuuskatsauksen tuloksia,
Kirjallisuuskatsauksen tavoitteena oli selvittää, mitä hyötyjä tai haittoja biohiilestä olisi suomalaisissa peltomaissa. Tässä tarkasteltiin neljää aiheesta julkaistua tieteellistä artikkelia. Selvitys on osa Turke-JTF-hanketta (Turvetuotantoalueet kestävään käyttöön). On esitetty, että pajun tuottaminen biohiilen raaka-aineeksi olisi järkevää käytöstä poistuneilla turpeennostoalueilla. Löytyykö biohiilelle taloudellisesti perusteltuja käyttökohteita Suomen pelloilta vai mihin biohiiltä voisi käyttää?
Timo Lötjönen, tutkija, Turke-hanke, Luonnonvarakeskus

Pe 8.11. klo 8.30–9.00
Turvemaat ja EU-säädökset,
Teemu Seppä, kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija, Metsähallitus

Pe 13.12. klo 8.30–9.00
Turvetta korvaavat materiaalit kuivikkeina ja kasvualustoissa,
Johanna Kivioja, projektipäällikkö, Turvevapaa ruokaketju -hanke, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Elina Iivari, elina.iivari@seamk.fi, p. 040 680 7519

Tietoiskut ovat osa Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin aktivointi- ja koordinaatiohankkeen toimenpiteitä. Hankkeen päätavoitteena on tukea Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ja myös valtakunnallisesti toimivan, vuonna 2023 perustetun Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin toimintaa. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Logoja