Kestävää ruokaa Etelä-Pohjanmaalta -verkkoseminaari | SeAMK

Kestävää ruokaa Etelä-Pohjanmaalta -verkkoseminaari

Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin alueellinen ilmastotiekartta on valmistumassa. Tervetuloa kuulemaan tiekarttatyön tuloksista ja ruokasektorin ilmastotyön mahdollisuuksista Kestävää ruokaa Etelä-Pohjanmaalta -seminaariin 17.5.2022 klo 9-11.30 verkossa.

Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin alueellinen ilmastotiekartta on valmistumassa. Tervetuloa kuulemaan tiekarttatyön tuloksista ja ruokasektorin ilmastotyön mahdollisuuksista Kestävää ruokaa Etelä-Pohjanmaalta -seminaariin 17.5.2022 klo 9-11.30 verkossa. Ilmoittautumiseen pääset tästä. Tilaisuuden Teams-linkki.

Tilaisuudessa kuullaan tutkimusprofessori Kristiina Långin puheenvuoro maaperän hiilivarastoista ja ilmastonmuutoksen hillinnästä. Lisäksi esitellään kolme yritystä, jotka työskentelevät ruokasektorin ilmastopäästöjen vähentämiseksi:

Ilmasto & Luonto on Lantmännenin tulevaisuuden viljelyn ohjelma, jossa toteutetaan konkreettisia toimenpiteitä pellolla viljelyn ilmastovaikutuksen pienentämiseksi, luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi ja hiilen sitomiseksi maaperään. Lue lisää Lantmännenin kotisivuilta.

Biocoden olemassaolon tarkoitus on tehostaa siirtymistä ilmastoviisaaseen ruoantuotantoon ja -kulutukseen. Tuemme elintarvikebrändejä heidän matkallaan kohti hiilineutraaliutta ja samalla luomme lisää arvoa koko elintarvikkeiden arvoketjuun. Lue lisää Biocoden kotisivuilta.

Soilfood on kiertotalousyritys, joka haluaa tehdä maailman muuttamisen helpoksi maanviljelijöille ja teollisuudelle. Tavoitteemme on korvata neitseellisiä raaka-aineita kierrätetyillä materiaaleilla paljon ja nopeasti. Samalla yhteistyössä asiakkaidemme kanssa vähennämme päästöjä ja lisäämme maaperän hiilivarastoja. Kun kestävin ratkaisu on myös kannattavin, kaikki voittavat. Lue lisää Soilfoodin kotisivuilta.

Kestävää ruokaa -seminaariohjelma

Tapahtuman järjestää Ruokasektorin alueellisen ilmastotiekartan laatiminen Etelä-Pohjanmaalle -hanke.