Kiertotalouden myytinmurtajat -workshop, osa 2 | SeAMK

Kiertotalouden myytinmurtajat -workshop, osa 2

#

Kiertotalouden myytinmurtajat -workshopin toisessa osassa jatketaan tiistaina 24.5. klo 12.30-15.30  sitkeään juurtuneiden kiertotalousmyyttien murtamista. Tässä workshopissa käydään läpi seuraavat myytit, joiden kautta tutkiskellaan kiertotalouden mahdollisuuksia omassa liiketoiminnassa:

  • Kilpailu markkinoilla on vaikeaa, koska hiilineutraali kiertotalous on huomioitava
  • Vastuullisuus on päälle liimattua, ja siksi aidon liiketoiminnan muodostaminen on haastavaa
  • Vaatimuksia ja riskejä voi välttää, kun pitäytyy olemassa olevassa toiminnassa
  • Resurssitehokkuus- ja viisaus eivät ole ratkaisu kannattavuuden parantamiseen

Maksuton workshop on suunnattu erityisesti eteläpohjalaisille pk-yrityksille. Myyttien murtamisen ohessa pääset laajentamaan ymmärrystäsi kiertotaloudesta ja tunnistamaan sen kautta avautuvia mahdollisuuksia omassa liiketoiminnassasi. Tilaisuudessa asiantuntijan ja sparraajan roolissa toimivat kestävän kasvun muutosjohtaja Ville Availa sekä kiertotalouskonsultti Anni Pötry Double Round -yrityksestä.

Miksi juuri teidän yrityksenne kannattaisi olla kiinnostunut kiertotaloudesta ja sen tuomista mahdollisuuksista viimeistään NYT?
Ensinnäkin siksi, että kiertotalouden ratkaisut tuovat mukanaan kustannussäästöjä ja taloudellista tehokkuutta. Kestävämmät ratkaisut parantavat resurssitehokkuutta, mistä seurauksena kustannukset energian kulutuksesta ja materiaalien käytöstä ja prosessoinnista pienenevät. Kiertotalouden liiketoimintamallit mahdollistavat myös pidemmät ja syvemmät asiakassuhteet.
– Toiseksi sen vuoksi, että yrityksiltä vaaditaan joka suunnasta vastuullisia toimia. Asiakkaiden vaatimukset jatkavat kasvamistaan, ja rahoittajien ja sijoittajien vaakakupissa yrityksen vastuullisuus painaa ja tulee painamaan yhä enemmän.
– Viime vuosina vahvasti koskettaneet kriisit ovat osoittaneet haavoittuvuutemme ja suuren riippuvuuden raaka-aineista. Kiertotalouden ratkaisut auttavat vähentämään riippuvuutta neitseellisistä raaka-aineista, minkä merkitys korostuu erityisesti epävarmoina aikoina. Myös raaka-aine pula on todellisuutta tänään.
– Se on myös välttämätöntä, mikäli haluaa pysyä kilpailijoiden kanssa vähintään samalla viivalla tulevaisuudessa.
– Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä: vastuullinen työnantajakuva on vetovoimatekijä työmarkkinoilla. Osaajapulan kasvaessa tämä valttikortti kannattaa olla lyötävissä pöytään.

Syitä perehtyä kiertotalousliiketoiminnan ihmeelliseen maailmaan on yrityksen näkökulmasta siis monia, ja tämä workshop on yksi tilaisuus saada aiheesta lisää tietoa – laadukasta asiantuntijasparrausta unohtamatta. Hyödynnä tämä maksuton tapahtuma ja ilmoittaudu tilaisuuteen pikimmiten sähköisellä lomakkeella.

Tilaisuus järjestetään osana EAKR-rahoitteista Kiertotalouden osaamisalusta Etelä-Pohjanmaalle – CircEPOs -hanketta.

TERVETULOA!