Koneyrittäjien tulevaisuuden näkymiä selvittäneen kyselyn tuloswebinaari
Suomen metsäkeskuksen ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhteinen hanke on selvittänyt konealan yritysten tulevaisuuden näkymiä. Huhtikuussa päättyneeseen kyselyyn vastasi yhteensä lähes 500 koneyrittäjää eri puolilta Suomea painottuen hankkeen toiminta-alueelle kolmessa maakunnassa: Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.
”Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään laajasti koneyritysten omistajanvaihdospalveluiden kehittämisessä. Kyselyn tuloksia analysoidaan vielä, mutta jo nyt voidaan sanoa, että koneyrittäjät panostavat kannattavuuden parantamiseen ja kustannustaso on merkittävin yritysten kehittymisen este”, yritysten omistajanvaihdoksiin erikoistunut asiantuntija Juha Tall Seinäjoen ammattikorkeakoulusta toteaa.
Juha Tallin mukaan pienten yritysten omistajanvaihdosten onnistuminen on merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Kysymys on yrittäjien ja yritysten menestyksestä ja kansantalouden kasvusta.
”Yrityskaupat ja yritysten sukupolvenvaihdokset vaikuttavat laajasti työpaikkojen säilymiseen ja alueiden elinvoimaan. Iäkkäitä omistajayrittäjiä on konealan yrityksissä paljon.”
Tervetuloa seuraamaan kyselyn tuloksia ja hankkeen tavoitteita avaavaan webinaariin 12.6.2024 kello 9.00.
Webinaari järjestetään Teams-alustalla ja siihen voi liittyä vapaasti ilman ilmoittautumista tällä linkillä.
Webinaarin kesto on noin 60 minuuttia.
Webinaarin ohjelma
- Tervetulosanat / Jari Toivoniemi, Metsäkeskus
- RATKI-hankkeen esittely / Mika Koivupuisto, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
- Koneyrittäjien tulevaisuuden näkymät 2024 -kyselyn tulokset / Marja Katajavirta ja Juha Tall, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
- Koneyrittäjien näkökulma, Matti Peltola, Koneyrittäjät ry
Webinaarin järjestää Ratkaisuja maaseudun koneyritysten jatkuvuuteen ja kilpailukykyyn – RATKI -hanke. Hankkeen tavoitteena on tukea metsäkonealan yritysten jatkuvuutta ja ohjata osaavaa työvoimaa alalle, sekä edistää energiaturvealan toimijoiden siirtymistä uusille koneyrittäjyyden aloille maaseudulla. Hanke rahoitetaan oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).