SeAMK Foorumi: Emilia Nordlund (VTT Oy) – Älykäs ruuantuotanto | SeAMK

SeAMK Foorumi: Emilia Nordlund (VTT Oy) - Älykäs ruuantuotanto

#
Emilia Nordlund toimii Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:ssä Ruokaratkaisut-tiimin päällikkönä.

Asiantuntijavieras Emilia Nordlund käsittelee esityksessään muun muassa, mitä tarkoittaa älykäs ruoantuotanto ja millaisia mahdollisuuksia digitalisoituva ja automatisoituva ruokaketju tuo alaan liittyvälle teollisuudelle ja kuluttajille. Nordlundin mukaan uudet teknologiat lisäävät ruokaturvallisuutta, läpinäkyvyyttä kuluttajille ja ruoankulutuksen yksilöllistä mittaamista. Tulevaisuudessa on mahdollista esimerkiksi tukea kuluttajien terveyttä ja hyvinvointia uusien ruokapalvelujen ja yksilöllisten ruokaratkaisujen myötä.

Emilia Nordlund toimii Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:ssä Ruokaratkaisut-tiimin päällikkönä ja on mukana koordinoimassa VTT:n strategista tutkimusaluetta Elintarviketalous 4.0. Sen tavoitteena on viedä elintarvikeketjua älykkään kuluttajakeskeisen ruoantuotannon aikakauteen. Tutkimusryhmän tavoitteena on tuottaa hyvinvointia sekä maapallolle että ihmisille kestävän kehityksen mukaisten ja terveyttä edistävien ruokainnovaatioiden avulla.

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on yksi Euroopan johtavista tutkimus- ja teknologiaorganisaatioista, joka tuottaa kansainvälistä kilpailukykyä lisääviä tutkimus- ja innovaatiopalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille. VTT:n tavoitteena on näyttää tietä tulevaisuuteen ja tuottavuuteen kehittämällä uusia älykkäitä teknologioita, liiketoimintakonsepteja sekä innovatiivisia palveluita.

Digitalisaatio on NYT! -seminaarisarja tuo vuoden 2018 aikana Seinäjoelle useita digitalisaation asiantuntijoita, jotka kertovat oman alansa muutoksista ja trendeistä ymmärrettävästi ja innostavasti. SeAMK Foorumin luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Luennot järjestetään auditoriossa F128 (Frami F:ssä) kello 16-18.

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.