SeAMK Foorumi – Murretaan myyttejä: “Ihan sama mitä syöt, kunhan on halpaa” | SeAMK

SeAMK Foorumi – Murretaan myyttejä: “Ihan sama mitä syöt, kunhan on halpaa”

Sami Koponen

SeAMK Foorumissa murretaan tänä vuonna myyttejä. Avoimessa ja maksuttomassa luentosarjassa myytit ovat yleisesti kuultuja väitteitä, joita ovat purkamassa paloiksi mielenkiintoiset asiantuntijavieraat.

Keskiviikkona 23. lokakuuta tartutaan väitteeseen “Ihan sama mitä syöt, kunhan on halpaa”. Asiantuntijavieraana on tuolloin Sami Koponen Helsingin yliopistosta.

Sami Koponen on väitöskirjatutkijana Helsingin yliopistossa. Hän tutkii kuluttajien muuttuvaa suhdetta ruokaan ja syömiseen erityisesti ravintolasyömisen ja “taiteistumisen” näkökulmista. Aiemmin Sami on työskennellyt useita vuosia yksityisellä sektorilla ruoan kulutukseen, ruokatrendeihin ja päivittäistavarakauppaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä.

Esityksessään Sami pohtii, onko ajatus hinnan keskeisestä asemasta suomalaisessa ruokakulttuurissa vain myytti aikana, jolloin kasvava joukko kuluttajia kantaa autenttisuuden, pienuuden ja persoonallisuuden kaltaisia kulttuurisia ihanteita globalisoituvassa ruokakulttuurissa.

Tilaisuus järjestetään Kampustalon auditoriossa C0062 klo 15 – 17.

SeAMK Foorumi -luentosarja on SeAMKin koulutukseen ja toimintaan liittyvistä teemoista ja ajankohtaisista aiheista koostuva esitelmä- ja asiantuntijaluentosarja. SeAMK Foorumin luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.