Vetytaloudesta huoltovarmuutta ruokaketjuun -webinaari

#

Viime aikoina vetytalous ja siihen liittyvät kysymykset ovat olleet pinnalla niin kansainvälisesti kuin meillä Suomessa. Vetytalouden mahdollisuuksista energia- ja teollisuussektoreilla puhutaan paljon, mutta ruokaketju on jäänyt huomattavasti pienemälle huomiolle. Etelä-Pohjanmaalle ruokamaakuntana tämä näkökulma on ehdottoman tärkeä vetytalouteen siirtymisessä.  

Vetytaloudesta huoltovarmuutta ruokaketjuun -webinaari järjestetään osana Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Vaasan yliopiston ja Tampereen korkeakoulusäätiön Vetytalouden mahdollisuudet ruokaketjussa -selvityshanketta (VEP). Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiö. 

Webinaarissa kuullaan esityksiä vedyn potentiaalisimmista käyttökohteista ruokaketjussa, tuotantomenetelmistä ja EU:n sääntelyn nykytilasta ja kehityksestä. Kuulemme myös vedyntuottajan näkökulman aiheeseen. Mielenkiintoisten puheenvuorojen jälkeen keskustellaan teemaan liittyvien ennakkokysymysten pohjalta vetytaloudesta, jolloin myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun, esittää kysymyksiä asiantuntijoille ja tuoda omia näkemyksiään esille.

Ohjelma (tarkentuu)

12:00 -12:05 Tilaisuuden avaus (SeAMK) 

12:05-12:15 VEP-hankkeen esittely (SeAMK) 

12:15-12:35 Vedyn potentiaalisimmat tuotantomenetelmät ja vedyn hyödyntämiskohteet ruokaketjussa (Kirsi Spoof-Tuomi, Vaasan yliopisto) 

12:35-12:55 Vetytalouteen liittyvän Euroopan unionin lainsäädännön nykytila ja sääntelyn kehitys (Kristian Siikavirta, Vaasan yliopisto) 

12:55-13:15 Vedyntuottajan näkökulma vetytalouden mahdollisuuksiin ruokaketjussa (Åsa Hedman, Flexens Oy Ab) 

13:15-13:55 Keskustelua vetytalouteen liittyvistä ennakkokysymyksistä 

13:55-14:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu webinaariin! Webinaarilinkin saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä: https://www.lyyti.in/Vetytaloudesta_huoltovarmuutta_ruokaketjuun_webinaari_9594