Virtuaaliyritystoiminnan messut terveysturvallisesti Frami F:ssa

Kuvassa kollaasi virtuaaliyritystoiminnan messuilla esillä olevista yrityksistä.

SeAMKin tämän lukuvuoden virtuaaliyritykset esittelivät toimintaansa 1.2.2022 terveysturvallisesti Frami Fair -virtuaaliyritysmessuilla Frami F:ssä.

Virtuaaliyritystoiminnan messuilla toimintaansa esitteli 24 tiimiä, jotka koostuivat SeAMKin liiketalouden- sekä International Business -koulutuksen ensimmmäisen vuosikurssin opiskelijoista. Opiskelijat perustavat virtuaaliyrityksen ensimmäisen opiskeluvuoden alussa. Oikeaa rahaa ei liiku eikä oikeaa tuotetta tai palvelua ole, mutta yritystoimintaa simuloidaan todentuntuisesti.
Menetelmä on käytännönläheinen tapa oppia liiketoimintaa ja yrittäjyyttä. Virtuaaliyritystoiminta jatkuu koko ensimmäisen lukuvuoden.

Messuilla oli esillä runsas määrä eri toimialojen virtuaaliyrityksiä esimerkiksi turvallisuusala, ravintola-ala, kuntosali, markkinointitoimisto, siivouspalvelu, elokuvateatteri sekä sähkönmyyntiä

 

KÄYTÄNNÖNLÄHEISTÄ TEKEMISTÄ

– Virtuaaliyritystoiminta on käytännönläheinen tapa oppia yritystoimintaa ja opinnoissa on koko ajan ollut tekemisen meininki. Hienoa että heti opintojen alussa pääsi perustamaan virtuaaliyrityksen, kertoo Sanna Kilpeläinen.

SeAMKin opiskelija Sanna Kilpeläinen istumassa Frami F:n boksissa kertomassa virtuaaliyritystoiminnasta.

Sanna Kilpeläinen tiimeineen perusti ravintolapalvelun nimeltään Uunipottu Oy.