Uudet ohjeet koronavirukseen ja matkustamiseen liittyen SeAMKin henkilökunnalle ja opiskelijoille | SeAMK

Uudet ohjeet koronavirukseen ja matkustamiseen liittyen SeAMKin henkilökunnalle ja opiskelijoille

13.3.2020

SeAMKin linjauksia ja ohjeistusta koronavirukseen ja matkustamiseen liittyen on päivitetty ja täsmennetty sekä henkilöstön että opiskelijoiden osalta.

Tuoreimmassa ohjeistuksessa on uusia ohjeita mm. seuraavista asioista:

1. Matkustaminen ulkomaille

SeAMK kieltää kaikki ulkomaille suuntautuvat työmatkat sekä uudet, ulkomaille suuntautuvat opintomatkat ja liikkuvuusjaksot. Päätös astuu voimaan välittömästi ja on tällä hetkellä voimassa 31.5.2020 saakka, mutta sitä voidaan muuttaa tarvittaessa.

SeAMK ei suosittele matkustamista ulkomaille muutoinkaan tässä tilanteessa. SeAMK suosittelee, että vapaa-aikanakaan ei matkustettaisi ulkomaille. Jokainen arvioi tilanteen luonnollisesti itse. Ulkomailta palaamisen jälkeen on joka tapauksessa jäätävä 14 päivää kotikaranteeriin ja etätöihin. Lomamatkasta on keskusteltava etukäteen esimiehen kanssa ja käytävä läpi etätyömahdollisuudet matkan jälkeen.

2. Matkan peruuttaminen

3. Ohje työntekijälle ja opiskelijalle hänen palatessaan työmatkalta tai vapaa-ajan matkalta ulkomailta

4. SeAMK ei toistaiseksi (31.5.2020 asti) ota vastaan ulkomailta saapuvia vieraita eikä uusia liikkuvuusopiskelijoita. Päätös ei koske meille jo aiemmin saapuneita vieraita.

5. Myös kotimaan matkoja tulee tehdä vain harkitusti ja välttämättömissä tapauksissa.

6. Erityistä huomiota tulee kiinnittää hyvään käsihygieniaan. Kättelystä luovutaan. 

7. Flunssaoireisena ei pidä tulla töihin.

8. SeAMKin toiminta jatkuu normaalisti, mutta tilannetta seurataan päivittäin viranomaisten ohjeita kuunnellen.

 

 Ohjeistuksiin voi tulla muutoksia, joten seuraa SeAMKin tiedostusta verkkosivuilla.

SeAMKin varautumista koronapandemiaan johtaa SeAMKin turvallisuuden johtoryhmä. Ryhmä päättää kaikista tilanteen edellyttämistä linjauksista, ohjeista ja muista toimenpiteistä sekä kaikesta korona-asioihin liittyvästä tiedottamisesta SeAMKissa.

Tarvittaessa ryhmä voi määrätä muita SeAMKin työntekijöitä huolehtimaan käytännön toimenpiteistä: esimerkiksi kansainvälisen liikkuvuuden palvelujen tiimi on tarvittaessa  yhteydessä yksittäisiin vaihdossa oleviin opiskelijoihin ja vastaa heidän kysymyksiinsä.

Viimeisin koronavirukseen liittyvä SeAMK-tieto löytyy aina päivitettynä tältä sivulta.