SeAMK Innovaatioviikko huipentui valmiiden ideoiden esitykseen | SeAMK.fi

SeAMK Innovaatioviikko huipentui valmiiden ideoiden esitykseen

kategoria: Hakijalle
Joukko ihmisiä auditoriossa.
Apteekkari Mika Wallin, SeAMKin valmentajat sekä Ykkösapteekin toimeksiantoon keskittyneet Innovaatioviikon opiskelijat tiiviin työviikon päätteeksi.

Innovaatioviikko huipentui perjantaina 17.3.2023 opiskelijoiden esitellessä viikon aikana saatuja tuloksia toimeksiantajille. Ideat tulevat toimeksiantajien vapaaseen käyttöön ja he voivat käytätä niitä esimerkiksi omaan kehitystoimintaansa.

Yksi toimeksiantajista oli Kauhavan Ykkösapteekki. Toimeksiantona oli kehittää apteekin verkkokauppatoimintaa. Apteekkari Mika Wallin on todella tyytyväinen viikon antiin.

”Innovaatioviikko ylitti kaikki odotukset miljoonakertaisesti. Heti alkuun itselle tuli mieleen ajatus, että onkohan apteekki toimeksiantajana hyvä. Mitä pidemmälle viikko eteni, sitä varmemmin tuli fiilis, että tämä on nappiosuma niin opiskelijoille kuin meillekin. Jokaiselta ryhmältä tuli hyviä ideoita ja yksi voittajatiimi oli vaikea valita”, Wallin kertoo.

Kehitysidean lisäksi koko innovaatioviikko oli Mikalle positiivinen yllätys.

”Aivan loistava innovaatio tämä innovaatioviikko. Mahtavaa, että työelämää tuodaan lähemmäksi opiskelijoita. Eri alojen opiskelijoiden yhdistäminen monialaisiksi työryhmiksi on todella hyvä oivallus. Moniammatillisuus tekee projekteista hienoja ja aikaansaa loistavia lopputuloksia.”

Toimeksiantajina Innovaatioviikolla toimivat muun muassa Eepee, Atria Oyj, Kauhavan Ykkösapteekki, Sevas-kodit, Seinäjoen kansalaisopisto, ravintola Danny Boy, Piiri, KykyDesign, opiskelijakunta SAMO sekä SeAMKin koordinoimia hankkeita.

SeAMK Innovaatioviikko on osa ensimmäisen vuoden opintoja, ja sen yhtenä tavoitteena on soveltaa Design Thinking – menetelmää käytännössä. Menetelmän avulla voidaan ratkoa haastavia ongelmia työskennelle kuin muotoilija: luovasti, visuaalisesti ja asiakaslähtöisesti. Lisäksi monialaisuus on tärkeä taito, jota jokainen opiskelija tulee tarvitsemaan työelämässä. Tämän vuoksi SeAMK Innovaatioviikko antaa opiskelijoille tilaisuuden tutustua ja työskennellä tiimeissään eri alojen opiskelijoiden kanssa.

Opiskelijakunta SAMON toimeksianto haastoi opiskelijat kehittämään päihteettömiä tapahtumia.