SeAMK keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen | SeAMK

SeAMK keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen

kategoria: SeAMK Info
Covid-19.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu keskeyttää vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisen ulkomailta koronapandemian vuoksi tästä päivästä alkaen. Päätöksessä on huomioitu riski koronatilanteen pahentumiseen sekä opiskelijoiden ja yhteisön turvallisuus. Päätös koskee koko kevätlukukautta.

Nyt tehty päätös koskee uusia saapuvia vaihto-opiskelijoilta. Vaihtoon SeAMKiin olisi tullut noin 60 opiskelijaa. Heistä enemmistö olisi saapunut SeAMKiin helmikuun puolenvälin jälkeen ja aloittanut opiskelun 22.2.2021.

– Olemme suoraan yhteydessä opiskelijoihin, joita tämä keskeytys koskee. Heille pyritään tarjoamaan mahdollisuutta opiskella vaihtojakson opintojaksot etänä. Koronatilanteen kiihtymisen ja virusmuunnosten riskin kasvaessa haluamme suojata henkilökuntamme ja opiskelijoidemme turvallisuutta. Päätös ei ollut miellyttävä, sillä olimme jo luoneet yhteistyössä opiskelijakuntamme kanssa ainutkertaisen mallin, jolla esimerkiksi vaihto-opiskelijoiden karanteeniajan asiointipalvelut olisi järjestetty. Päätöksellä pyrimme osaltamme kuitenkin vaikuttamaan siihen, että koronatilanne Etelä-Pohjanmaan alueella ei pääse huononemaan, toteaa rehtori Jaakko Hallila.

SeAMKissa opiskellaan tällä hetkellä pääosin etäopetuksessa lukuun ottamatta tammikuussa aloittaneita uusia tutkinto-opiskelijoita ja koulutukselle välttämätöntä pienryhmäopetusta. SeAMKin yhteisön jäseniä on ohjeistettu turvallisuusasioista, joita ovat muun muassa saapuminen vain terveenä kampuksella, rajoitettu henkilömäärä tiloissa, turvavälit ja käsihygienia, kasvomaskin käyttäminen sekä ulkomailta saapuvilla karanteenin huomioiminen.

SeAMKiin on viime vuoden puolella ja alkuvuodesta tullut kuusi vaihto-opiskelijaa. Saapuneilta opiskelijoilta on vaadittu 10 päivän omaehtoinen karanteeni Suomeen saapumisen jälkeen ja ennen kampukselle saapumista. He voivat jatkaa opiskelua paikkakunnalla pääosin etäopiskeluna kuten muutkin opiskelijat.

Lisätiedot:
rehtori, toimitusjohtaja Jaakko Hallila, p. 040 868 0621