SeAMK on mukana virtuaalisessa Maaseutuparlamentissa

Maaseutuparlamentti 28.-30.9.2021.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK osallistuu 28.-30.9.2021 Maaseutuparlamenttiin, joka järjestetään virtuaalisesti, mutta monipaikkaisesti. Pääkeskustelut lähetetään livelähetyksenä Kurikan kampukselta.

Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen paikka, joka järjestetään yhteistyössä laajan joukon kanssa ympäri Suomen. Keskiössä ovat maaseutujen nuorten äänet ja kestävän tulevaisuuden tekeminen. Maaseutuparlamentti yhdistää ihmisiä kylistä ja kaupungeista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ideoimaan ja kehittämään parempaa tulevaisuutta omaan kylään, kuntaan ja koko maahan.

– Meillä SeAMKissa on paljon osaamista, jota on hienoa olla tuomassa esille suurimmassa, valtakunnallisessa virtuaalitapahtumassa. Sen lisäksi, että saamme esitellä siellä SeAMKia, voimme myös itse olla saajana osallistumalla tapahtumaan. Maaseutuparlamentti tarjoaa uutta tietoa, uusia verkostoja ja vaikkapa uusia ideoita omaan työhön tai asiantuntijuuteen. Maaseutuparlamentti on myös opiskelijoille mainio tilaisuus tutustua laajaan valtakunnalliseen kehittäjäverkoston kattaukseen, kannustaa Tarja Sandvik SeAMK Maakuntakorkeakoulusta.

Maaseutuparlamentin ohjelmassa on monipuolisesti tietoiskuja, työpajoja kuin myös livelähetyksiä Kurikan kampukselta. Koko ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyy Maaseutuparlamentin verkkosivuilta.

SeAMKin hankkeet esillä tietoiskuissa

SeAMK on esillä Maaseutuparlamentin Kumppanitorilla tietoiskujen merkeissä kaikilla kolmella teemapolulla, joita ovat ajassa uudistuva ja älykäs maaseutu, hyvä elämä ja älykäs sopeutuminen sekä reilu siirtyminen ja hiiliviisas maaseutu. Tietoiskumme keskittyvät kestävään kehitykseen niin matkailun, ruokahävikin, muovinkeräyksen kuin ilmastoviisaan maatalouden teemoilla. Tämän lisäksi perehdymme hyvinvoinnin lisäämiseen osa-aikayrittäjyyden ja hyvinvointiteknologian hyödyntämisen teemoilla.

SeAMKin tietoiskut järjestetään tiistaina 28.9. ja keskiviikkona 29.9. klo 14–16. Voit tutustua tietoiskujen aiheisiin verkkosivuillamme osoitteessa seamk.fi/maaseutuparlamentti.

Tämän lisäksi SeAMKin tutkimus- ja kehittämispäällikkö, dosentti Ari Sivula on mukana Tietoprovinssin järjestämässä “Päivystävät dosentit” -ohjelmassa tiistaina 28.9. klo 15. Aiheena on “Datasta lisäarvoa maaseudun yrityksiin”.

Myös SeAMKin hallinnoima Vertikaalinen viljely ruokatuotannossa – uusi business maatalouteen -hanke esitellään ELY-keskuksen sähköisessä julkaisussa Maaseutuparlamentin Kumppanitorilla.

 

Lisätiedot:

Tarja Sandvik, korkeakouluasiamies
SeAMK Maakuntakorkeakoulu, Kurikka
puh. 040 680 7180
tarja.sandvik(a)seamk.fi