SeAMK sai rahoitusta neljälle Erasmus+-hankkeelle joista yhdessä koordinaattorina

kategoria: SeAMK Info
Kaksi naista seisoo sinilasisen tuotantolinjan ja ohjauspaneelin ääressä.
SeAMK tuo SIX Manufacturing EDIH-konsortioon monenlaista osaamista digitaalisen valmistuksen ja teollisen internetin saralta. Kuva SeAMK Digital Factorysta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu menestyi hyvin Erasmus+-hankkeiden hakuprosessissa ja on mukana neljässä hyväksytyssä hankkeessa. Hankkeiden yhteinen kokonaisbudjetti on 1,9 miljoonaa euroa, josta SeAMKille tuleva osuus on 342 485 euroa.

Korkeakoulujen IoT-osaamista kehittävä hanke on vuosien varrella toinen Erasmus+-hanke, jossa SeAMK toimii koordinaattorina.

”SeAMKilla on paljon kokemusta Erasmus+ strategisista kumppanuushankkeista partnerin roolissa. Tämä on nyt toinen hanke, jossa SeAMK on koordinaattorina. Erasmus+ tuo SeAMKin kansainvälistymiselle uusia mahdollisuuksia eri kanavien kautta mukaan lukien tietoyhteenliittymät ja eurooppalaiset yliopistot. TKI-toiminnan vision mukaan näitä pyritään käyttämään hyödyksi yhä enenevissä määrin lähitulevaisuudessa” kansainvälisen TKI-toiminnan asiantuntija Anne-Maria Mäkelä SeAMKista kertoo.

Competence Development in Collaborative Industrial Internet of Things -hankkeessa kehitetään teollisen internetin osaamista neljässä mukana olevassa korkeakoulussa. Kumppaneina hankkeessa ovat Tallinnan teknillinen yliopisto Virosta, ESAIP Graduate School of Engineering Ranskasta, Riian teknillinen yliopisto Latviasta sekä Kaunasin teknillinen yliopisto Liettuasta.

”Hanke ja sen tulokset tukevat SeAMKin strategiaa kansainvälistymisestä ja digitaalisesta valmistuksesta. Koulutusohjelmat ja materiaalit tullaan soveltuvin osin liittämään SeAMKin uuteen englanninkieliseen koulutusohjelmaan tekniikan alalla (Automation Engineering)”, SeAMK Tekniikka -yksikön johtaja Heikki Rasku kertoo.

Hyväksytyistä neljästä hankkeesta kolme on strategisia kumppanuushankkeita ja yksi alakohtainen osaamisyhteenliittymä. Strategiset kumppanuushankkeet kehittävät korkeakoulutuksen kansainvälistymistä ja laatua. Alakohtaisissa osaamisyhteenliittymissä tarkastellaan eri alojen osaamistarpeita ja vahvistetaan ammatillisen koulutuksen työelämävastaavuutta.

IoT-hankkeen lisäksi strategisia kumppanuushankkeita ovat Sector-specific skills development in Coastal and Maritime Tourism sekä Critical Incidents in Intercultural Communication and Promoting Diversity (SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri). Alakohtainen osaamisyhteenliittymä on hanke European Qualifications & Competences for the Vegan Food Industry (SeAMK Ruoka).

Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelma tarjoaa nuorille, opiskelijoille ja aikuisille mahdollisuuksia kouluttautumiseen, opiskeluun tai harjoitteluun ulkomailla. Lisäksi ohjelma tarjoaa muun muassa rahoitusta myöntämällä oppilaitoksille ja organisaatioille mahdollisuuden tehdä yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa.

 

Lisätietoja:

Anne-Maria Mäkelä
asiantuntija, kansainvälinen TKI
SeAMK
anne-maria.makela@seamk.fi
+358408300325

 

Tekniikan alan IoT-hanke:

Ari Sivula
tutkimus- ja kehittämispäällikkö
SeAMK
ari.sivula@seamk.fi
+358408300360