SeAMKin ja SAMKin yhteinen tutkimusfoorumi sukeltaa digitalisaatioon | SeAMK

SeAMKin ja SAMKin yhteinen tutkimusfoorumi sukeltaa digitalisaatioon

kategoria: Yrityksille

Seinäjoen ja Satakunnan ammattikorkeakoulut järjestävät toista kertaa yhteisen tutkimusfoorumin 9.-10. helmikuuta. Tutkijatapaamisen teemana on digitalisaatio. Aiheiden kirjo ulottuu verkkorikollisuudesta älykkääseen merilogistiikkaan ja digikypsyysmittauksiin. Osallistujia odotetaan lähes 100.  Pandemiaoloissa foorumi järjestetään virtuaalisena.

Seminaarin aiheissa sukelletaan digitalisaatioon monella eri alalla ja elämänalueella: esimerkiksi yritystoiminnassa, sosiaali- ja terveysalalla, kestävässä kehityksessä, teollisuudessa ja logistiikassa. Lehtori Pia Haapala SeAMKista käsittelee esityksessään etäkuntoutusta.

“Etäkuntoutus jää varmasti tarpeelliseksi toimintatavaksi myös koronan jälkeen. On kuitenkin mietittävä, missä tilanteissa ja kenelle etäkuntoutus sopii. Etäkuntoutus asettaa myös teknologisia haasteita sekä etäkuntoutusta tarjoaville että vastaanottaville tahoille”, Haapala pohtii.

Korkeakoulut oppivat toisiltaan

SeAMKin ja SAMKin tutkimusfoorumit syntyivät yritysten kasvuun ja digitalisaatioon liittyvän profilaatiohankkeen myötä.  Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamalla hankkeella vahvistetaan molempien ammattikorkeakoulujen TKI-kyvykkyyksiä valituilla avainalueilla.

Nyt toista kertaa järjestettävästä tutkimusfoorumista kehittyi nopeasti kummankin korkeakoulun kannalta hyödyllinen yhteistyömalli.

“Kun esittelemme uusia ja työn alla olevia tutkimuksia, opimme samalla toisiltamme. On myös innostavaa tavata SAMKilaisia kollegoita”, kertoo tutkimusfoorumia koordinoiva yliopettaja Sanna Joensuu-Salo.

“Pandemiaoloissa pitää tavata virtuaalisesti, mutta tämän porukan kanssa keskustelu lentää hyvin verkossakin”, Joensuu-Salo toteaa.

SeAMKilla ja SAMKilla strateginen yhteistyösopimus

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteinen tutkimusfoorumi on yksi konkreettinen yhteistyön muoto kahden ammattikorkeakoulun välisestä strategisesta yhteistyöstä. Tiivis yhteistyö alkoi kolme vuotta sitten, kun ammattikorkeakoulut saivat yhteisen TKI-profilaatiorahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä yritysten kasvuun ja digitalisaatioon liittyvään tutkimukseen ja kehittämiseen liittyen.

SeAMK ja SAMK ovat omissa maakunnissaan koulutuksen, jatkuvan oppimisen ja soveltavan tutkimuksen avaintoimijat. Tutkimusyhteistyön lisäksi ammattikorkeakoulut tekevät yhteistyötä opiskelijayrittäjyyteen, laatutyöhön ja ICT-palvelujen kehittämiseen liittyen. Yhteistyöhön ollaan puolin ja toisin erittäin tyytyväisiä.

“Olemme hyvin samankaltaisia toimeen tarttuvia ammattikorkeakouluja ja meillä on molemmilla opittavaa toinen toisiltamme”, ammattikorkeakoulujen rehtorit Jari Multisilta (SAMK) ja Jaakko Hallila (SeAMK) toteavat.

Tervetuloa seuraamaan kiinnostavia esityksiä, joista tarkemmat tiedot ja liittymislinkit ohjelmassa.

Lisätietoja:

Yliopettaja Sanna Joensuu-Salo, sanna.joensuu-salo@seamk.fi; 040-8680144

Lehtori Pia Haapala, pia.haapala@seamk.fi; 040-8303961

Rehtori, toimitusjohtaja Jaakko Hallila, jaakko.hallila@seamk.fi; 040-8680621