SeAMKin kansainvälinen viikko käynnistettiin juhlallisesti

Prof. Dr. Wilfried Diwischeck, Aschaffenburg University of Applied Sciences
Prof. Dr. Wilfried Diwischeck, Aschaffenburg University of Applied Sciences

SeAMKin kansainväliselle viikolle on saapunut 90 vierasta 16 maasta ja 38 yhteistyökorkeakoulusta ympäri maailmaa. Kansainvälinen viikko juhlistaa 25-vuotiasta SeAMKia, 30-vuotista Erasmus-ohjelmaa ja 100-vuotiasta Suomea. Kansainvälisen viikon tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä SeAMKin ja yhteistyökorkeakoulujen välillä kaikilla kansainvälistä toimintaa edistävillä alueilla.

Kansainvälisen viikon avausseremonia aiheella ”Current Topics and Issues on Internationalization of Higher Education” järjestettiin maanantai-iltapäivällä. Tilaisuus avattiin huilu- ja pianomusiikkiesityksellä, jossa kuultiin niin suomalaista kuin kansainvälistäkin musiikkia.

Seminaarissa kuultiin monia mielenkiintoisia esityksiä sekä kansainvälisiltä että suomalaisilta vierailta. Tilaisuuden ensimmäisen puheenvuoron piti rehtori Tapio Varmola, joka kertoi SeAMKista ja korkeakoulutuksen ajankohtaisista aiheista Suomessa. Varmola nosti esiin korkeakoulujen mahdolliset yhdistymiset (esim. Tampere-3) sekä valtion leikkaukset korkeakoulutuksesta.

Aschaffenburgin ammattikorkeakoulun rehtori Wilfried Diwischeck korosti Seinäjoen ja Aschaffenburgin ammattikorkeakoulujen tärkeää yhteistyötä ja kumppanuutta.

– SeAMK, Aschaffenburgin ammattikorkeakoulu ja Missourin yliopisto järjestävät vuosittain Global Master School -opintojakson, joka on hyvä esimerkki antoisasta yhteistyöstä, kertoo Diwischeck.

Kansainvälinen ohjelma jatkuu läpi viikon.